Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Insändare: Inkompetent strul med bussturerna

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Jens Stenman

Annons

Det är rent fascinerande hur Stadsbussarna har lyckats strula till bussturerna ytterligare en gång. Eller så är det helt enkelt tidtabellerna som erbjuds i Mobitime och Länstrafikens egen app som inte stämmer.

Enligt tidigare utsago ska linje 1 och linje 9 vända vid Lillänge och ta samma rutt tillbaka. Det stämmer uppenbarligen inte.

Under valborgsmässoafton inväntade jag linje 9 som skulle gå från Lillänge Södra 19.34. Den kom aldrig. Istället svänger linje 9 höger (istället för att gå rakt fram i rondellen, som den ska) vid före detta Granliden, men kör inte runt utan kör antagligen vidare som linje 1, eller till garaget. Detta framgår så klart inte i tabellen.

Annons

Annons

Något senare passerar linje 9 förbi hållplatserna utanför Net on net och Jula (som den ska göra), men återkommer inte förbi Lillänge Södra. Så den har förmodligen bytt till linje 1 och gått vidare till Valla via Centrum, eller gått till garaget. Det framgår inte heller i tabellen.

Cirka 20 minuter senare passerar linje 9 ytterligare en gång och nu står jag vid Lillänge södra i hopp om att kunna ta linje 9 och åka till söder (mitt mål var Lidl i det här fallet). Bussen kommer mycket riktigt senare märkt linje 9, så jag kliver på och blir ganska förvånad när bussen vänder i rondellen Hagvägen-Fagerbacken och fortsätter sedan mot centrum som linje 1, vidare till Valla.

Min frustration vid det här laget är ganska påtaglig och jag har förlorat allt förtroende för Stadsbussarna och de tidtabeller som erbjuds via dessa appar.

Enligt mig är detta oacceptabel inkompetens från deras håll och jag kommer fortsättningsvis inte att kunna lita på detta företag eller deras samarbetspartners.

Daniel Johansson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan