Annons

Annons

Annons

Offerdal

Debatt
Debatt: Vi ser fram emot ett klokt beslut av C om vindkraften i Offerdal

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bert-Ola Bångman, projektmotor Projekt Kaxås.

Bild: Stefan Nolervik

Annons

Vi uppskattar när de två centerpartiska politikerna Astrid Lönn Jern och Ingrid Zakrisson vill värna en förskola i Landön i syfte att unga familjer ska kunna flytta till Offerdal.

Debatt: C: Små skolor behövs för en levande landsbygd (14 maj)

Annons

Annons

De skriver: ”Ett glädjeämne är befolkningsutvecklingen i Krokoms kommun. Under årets fyra första månader har befolkningen ökat mer än den gjorde under hela förra året. En stor del av dessa inflyttare är barnfamiljer. Vi ser en tydlig trend där människor väljer att flytta ut på landsbygden.

Vi i Centerpartiet anser därför att förskolan i Landön behövs, det är kontraproduktivt att i ett så pass expansivt skede som kommunen nu befinner sig i börja montera ner en fungerande verksamhet.”

Det är kloka ord.

Det stora hotet mot inflyttning i Offerdal är inte förskolan i Landön, även om den givetvis har en positiv betydelse. Det är planerna på en storskalig vindkraftsindustri över betydande delar av Offerdal. Vi inom Projekt Kaxås vet att det är nästintill omöjligt att övertyga unga familjer att flytta till Offerdal från olika delar av Sverige om de ska bosätta sig intill storskalig vindkraft.

Fem partier i Krokoms kommun har insett detta och sagt nej till vindkraft i Nordbyn/Vallsta. Två partier i Krokoms kommun har ännu inte tagit ställning till om de vill ha inflyttning eller storskalig vindkraft. Det är Centerpartiet och Socialdemokraterna. Här pågår en process.

Vi utgår från att Astrid Lönn Jerns och Ingrid Zakrissons positiva intresse för inflyttning av unga familjer inte bara gäller när det är frågan om förskolor, utan också i den stora frågan som påverkar inflyttningen, dvs den storskaliga vindkraften.

Annons

Vi ser därför fram mot att de tillsammans med andra konstruktiva krafter inom Centerpartiet påverkar sitt parti så detta landar i ett klokt beslut också i frågan om den storskaliga vindkraften. Detta i syfte att värna den nu pågående inflyttningen som vi alla gläds åt.

Bert-Ola Bångman, projektmotor Projekt Kaxås

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan