Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bräcke

Insändare
Insändare: Öka personaltätheten inom vård och omsorg

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild, Johan Axelsson

Annons

En stor orsaken till de höga kostnaderna för vård och omsorg i Bräcke kommun är att om en ordinarie personal blir sjukskriven inom till exempel ett äldreboende, måste en vikarie komma. Kommer ingen vikarie, måste den övriga personalen ha samma kvalitet på arbetet trots att de är en person kort.

På andra arbetsplatser där ordinarie personal blir sjukskriven, tar man oftast inte in någon vikarie, på grund av för höga kostnader, och de dagarna det händer ställer inte arbetsgivaren krav på att det ska vara samma kvalitet på arbetet de dagar någon är sjukskriven.

Annons

Annons

Det är en stor orsak till att skolan och barnomsorgen har 4,97 procent i sjukskrivningstal 2019, medan vård och omsorg hade 9,14 procent i sjukskrivningstal samma år i Bräcke kommun.

Så länge Bräcke kommun måste, enligt lagen, bibehålla samma höga kvalitet inom vård och omsorg när någon är sjukskriven, så är det ett bra förslag att öka personaltätheten. För det är det enda förslaget som snabbt minskar ”sjukskrivningsproblemet” inom vård och omsorg, och då sjunker kostnaderna för Bräcke kommun. Det minskar även behovet av vikarier samt kostnaden för dessa inom vård och omsorg.

Kjell Berg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy