Annons

Annons

Insändare
Insändare: Replik: Det jag bad om var: Lyssna på sjuksköterskorna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Denny Calvo

Annons

Hej Maria,

Tack för att du tar dig tid att svara. Jag hade dock hoppats på ett annat svar.

Insändare: Svar: Cancerkirurgin är högt prioriterad (20 maj)

Det jag bad om i min insändare var att du skulle lyssna på dina kollegor som inte känner sig vare sig sedda eller hörda. Att du verkligen jobbar på att göra allt för att få de sjuksköterskor som finns kvar att stanna. Att få din arbetsplats så attraktiv att många söker sig dit. Att se över varför situationen är som den är och förändra till det bättre.

I stället så väljer du att prata om att sjuksköterskebristen är lika stor överallt. Och att du inte kan gå in på ”enskilda patientärenden”. 

Annons

Den bild du vill förmedla om sjuksköterskebristen är inte den som dina kollegor har. Varken när jag har varit i kontakt med dem eller när i gemensam trupp är med i press och media. När jag läser ditt svar förstår jag ännu mer deras frustration eftersom du så uppenbart inte vill vare sig se eller lyssna.

Annons

När det gäller mitt ”enskilda patientärende” så vet jag inte om du hittat min journal baserat på mitt namn och min insändare. Det känns mest som att det är ett inövat svar som du lägger in vid varje patientkontakt. Om du ändå tagit dig tid att läsa den och vill förtydliga för mig att det inte är en akut operation vi pratar om, så är jag medveten om det. Det gör dock inte min oro mindre och väntan lika outhärdlig.

Så återigen, tack för att du tog dig tid att svara Maria. Tyvärr kommer det inte göra att jag sover bättre, slutar gråta eller har mindre ångest. Om min tumör visar sig vara cancer hoppas och tror jag att det du säger stämmer, att cancervården är prioriterad, och att jag kommer vara i goda händer.

Jenny

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy