Annons

Annons

Annons

Planerna för nya Busstorget skrotas

Debatt
Debatt: Diös: Därför satsar vi i Östersund

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Gustav III torg.

Bild: Denny Calvo

Annons

Det finns en anledning till att Diös har sitt huvudkontor i Östersund. Östersund är en attraktiv stad med stark entreprenörsanda, ett välkänt universitet, en driven kommunledning, god infrastruktur, ett centrum och inte minst en ökande befolkning.

Våra hjärtan slår för vår unika stad med både naturnära upplevelser och urbana kvaliteter inom räckhåll - det är en sådan stad vi kallar för en tillgänglig 15- minutersstad.

Vi har en stark tro på framtiden och en drivkraft om att vara med och göra Östersund till en av Sveriges mest inspirerande städer där både vi människor, våra befintliga företag och helt nya etableringar kan utvecklas och växa.

Att vi alla delar ett ansvar för en långsiktigt hållbar utveckling är självklart. Det är också självklart att vi som företag både driver och jobbar aktivt med såväl att minska vår miljöpåverkan som att bygga både hållbart och klimatsmart.

Annons

Annons

Till detta är det också viktigt att vi skapar trygghet och säkerhet för oss alla som bor och besöker Östersund. Stadsutveckling för oss handlar om att skapa attraktiva platser, kvarter och stadsdelar där människor vill vara dygnets alla timmar. Att utveckla hållbart och tryggt bygger på att fler kan bo centralt, fler företag kan etablera sig och att förutsättningar för all tänkbar service finns.

Med det sagt, ser vi ljust på framtiden. Vi har inte tidigare känt av en så stark efterfrågan på moderna kontor i attraktiva lägen och på centrala bostäder. Med det ökar också efterfrågan på lokaler för urban service som blir en del av stadens totala utbud.

Vi vill skapa ett nytt stadskvarter genom att utveckla Gustav III Torg och göra torget tillgängligt. Då kan vi exempelvis knyta ihop campus med Östersunds centrum. Oavsett om du bor, jobbar, besöker eller vill umgås kommer Gustav III Torg i ny skepnad att kunna tillgodose de flöden av människor som skapar en annan säkerhet och trygghet än idag.

Att göra ett helt nytt kvarter tillgängligt för oss alla är definitivt styrt av ett långsiktigt hållbart tänk. Utformning, materialval, materialhantering, klimatpåverkan, sociala aspekter och trygghet. En plats som stärker Östersund på resan mot en ännu attraktivare stad – kanske Sveriges mest inspirerande!

Annons

Det blåser förändringens vindar och vår attraktiva stad och vårt unika län har kommit att bli ett fokus för inflyttning.

Hela norra Sverige är under positiv tillväxt och det ska investeras enorma summor inom svensk basnäring. Jämtland och Östersund, med sin självklara skönhet, kommer att locka till sig en del av både investeringar och nya etableringar som till exempel Synsams och WoolPowers stora satsningar.

Det ger växtkraft till vårt befintliga näringsliv, förutsättningar för utvecklad infrastruktur, sjukvård, skola och omsorg och möjligheter till att fler personer ska kunna bosätta sig i vår stad.

Vill du prata med oss – hör av dig.

Johan Fryksborn, affärschef Diös Östersund/Åre

Mats Eriksson, projektchef Diös

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan