Annons

Annons

Annons

Planerna för nya Busstorget skrotas

Insändare
Insändare: Diös intressen verkar gå före kommuninnevånarnas

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Petter Hansson Frank

Annons

Diös skriver i en debattartikel en hel del floskler om ”vår” stad och underförstått vilken tur vi Östersundare har att Diös vill vara hos oss och satsa i Östersund.

Debatt: Diös: Därför satsar vi i Östersund (3 juni)

Det som är värt att kommentera är att företrädarna för Diös skriver att Östersund har en driven kommunledning. Javisst, driven i betydelsen vinddriven utan egen planerad färdriktning. Man driver dit vinden (i det här fallet Diös) blåser.

Annons

Annons

Kommunstyrelse och kommunfullmäktige är förtroendevalda av medborgarna i Östersund och ska företräda våra intressen. I det här fallet verkar det som om Diös intressen går före kommuninnevånarnas. Att som kommunledning gömma sig bakom att planfrågan handlagts enligt juridiska formalia är svagt.

Bara för att planförfarandet inte bryter mot lagen betyder det inte att hela hanteringen av Gustav III:s torg är bra för Östersund. Kommunalrådens argumentation är mer än lovligt andefattig och innehåller återigen rena sakfel. Torget är till exempel ingen uppställningsplats för bussar som Jerand påstått.

Så svarar kommunalråden på kritiken om busstorget: ”Skamfläck med en bussuppställningsplats mitt i Östersund” (LT 8 juni)

Östersunds stadskärna är full av hus. Några till löser inte de strukturella problemen som uppstår i och med att världen förändras.

Det finns däremot inget överflöd av torg i Östersund. Om man vill utveckla torget och göra Östersund mer attraktivt borde man kunna komma på något mer innovativt än att bygga flera hus.

Jag önskar att kommunledningen skulle visa förmåga till eget självständigt tänkande. Gustav III:s torg borde ses som en möjlighet för politikerna att göra någonting bra, som vi östersundare kan vara stolta över.

Östersundare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan