Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bräcke

Insändare
Insändare: Vad erbjuder egentligen Bräcke kommun sina medborgare?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

De styrande i Bräcke har sedan många år varit mer intresserade av att leka företagare med riskfyllda projekt än att sköta underhåll och service av verksamheter som ingår i kommunal verksamhet och som underlättar, berikar och ökar trivseln för boende och besökande.

Efter att ha varit ett väl utbyggt och levande samhälle så har det nedmonterats efterhand som projekten avlösts och misslyckats med dränerad ekonomi som följd.

Nu senast badet som läggs ned då det inte underhållits, gator som inte är värda att kallas gator, planerad inbesparing på demensboende, det avlönas en kulturchef, men när övriga kommuner i länet anordnar olika aktiviteter så lyser Bräcke med sin frånvaro, så hur berikas Bräckeborna?

Annons

Turistbyrån var försvann den? Skidbacken? Ungdomsgården med engagerade fritidsledare? Möjlighet att lära olika hobbies, foto, data, trädgård, sömnad mm, tidigare fanns det också vävstuga, bageri, tvätteri kanske något som vore värt att stödja?

Annons

Vad erbjuder kommunen sina medborgare? Kupan har fått minimerad yta och samlingspunkt saknas i centrum där arbetslösa, sjukskrivna, föräldralediga med flera kan mötas utan krav på förtäring.

Om de ansvariga i kommunens tjänst inte prioriterat och drivit egna intressen så hade arbetstiden och förlustpengarna kunnat användas på ett sätt som ökat attraktionskraften och inflyttningen, vilket inte nedmontering och förfulning gör. Kirstens fantastiska blomsteraffär berikade och förgyllde hela samhället, men inte ens det förstod de styrande som vägrade bekosta en toalett, med resultat att Östersund nu kan glädjas åt hennes i särklass vackra skapande.

Det finns andra förklaringar än utflyttning till varför Bräckes kommunalskatt är bland de högsta i landet. En av dem är skidtunneln. Storhetsvansinne och ansvarslös hantering av andras pengar tycks gå genom det röda samhället som borde styras i den riktning det röstas, men icke! Sammansvärjning tillämpas för att köra över folkviljan!

Insändare: Är verkligen skidtunneln roten till allt ont? (8 juni)

Inte ens en taxi i sikte... vem tänker på icke bilburna och dem som kommer till buss- och järnvägsstationen för att ta sig vidare ut i byarna? Som så mycket annat – inte kommunen i alla fall !

Annons

Annons

Vakna bakom era skrivbord och fina titlar, och inse att det är hårt arbetande personer som lyckats bygga egna företag som Glassbaren i Sverigetopp, Kjellbergs motor med enorm drivkraft, tidigare omskrivna Kirstens blomster och Evert Blomqvists rikskända Jämtkrogen (som efter ägarbytet fungerar mer som vandrarhem), Hakfelts produktion, ett mångfaldigt belönat familjeföretag med flera privata aktörer som håller kommunen uppe – så värna om dem som finns kvar, både företag och boende.

Lär av era misstag och ägna er åt det ni är anställda för, alternativt säg upp er och starta eget, så tvingas ni stå för konsekvenserna vilket ni slipper nu då det sker på medborgarnas bekostnad!

Inte skidtunnelns fel men politikernas prioriteringar!

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy