Annons

Annons

Annons

Bodsjö

Insändare
Insändare: De äldre får långt att gå för att hämta post

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT

Annons

Fick ett brev från Postnord. ”Hej! Vi tänker sätta upp ett lådställ i Gullboviken. Detta gör vi för att förbättra arbetsmiljön för brevbärarna”. Vad bra, tänker jag som bor rakt ovanför där lådstället är tänkt att placeras, och inte behöver gå längre än vanligt.

Så funderar man ett tag och tänker, de äldre i byn som måste gå upp till 400 meter för att vittja lådan, hur går det? Det är väl okej nu, men om några år är det säkert betydligt besvärligare.

Annons

Annons

Tänker – nåja, det är ju bara två gånger i veckan som vi får posten så vi kan nog hjälpas åt med det och bära emellan då det behövs.

Eller! Tänker man, nu när vi hjälper till med arbetsmiljön för brevbärarna och de bara behöver stanna en gång i stället för fem gånger i byn (finns fem lådor i byn), kanske vi kan få posten fem dagar i veckan i stället för bara två, som de flesta andra i länet. Det vore ju helt fantastiskt för mig som försöker driva ett företag från byn.

Nåja, det är ju bättre att få post två gånger i veckan än ingen alls tänker man. Även om det är tråkigt att prenumerera på en tidning och får läsa torsdags- till tisdagsupplagan på samma dag.

Kunde varit värre, och troligen slutar det med att vi får hämta posten i närmsta butik, 16 kilometer från byn. Man ska ju ändå iväg och handla ett par gånger i veckan.

Micke Melin

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan