Annons

Annons

Annons

Planerna för nya Busstorget skrotas

Insändare
Insändare: Om busstorget – man är inte bakåtsträvare bara för att man inte ropar halleluja inför varje ombyggnad

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Inte många verkar vara positiva till en ombyggnad av Gustav III:s torg. Tror man på annat vis torde man kunna utlysa folkomröstning om ombyggnationen, men i vanlig ordning är politikerna rädda för att höra vad folket vill.

Busstorget, eller Gustav III:s torg, Östersund.

Bild: Denny Calvo

Annons

Annons

Ombyggnaden av busstorget följer sedvanligt förhållningssätt där några personer som icke representativa för folkviljan bestämmer att de ska göra om i staden på ett drastiskt vis. Huruvida ombyggnaden har förankring i invånarnas vilja och intresse är inte så intressant. Så fort valet är över kör man sitt eget race.

Östersund och i förlängningen Jämtland har så mycket med mark att det inte borde vara ett problem att lägga bostäder, affärer et cetera i kringområden. Jämtland är ett skogslän och i ett sådant finns det betydligt bättre områden för byggande av nya anläggningar och kommunikationslösningar.

Varför inte involvera tåg, buss, flyg och övrig samhällelig kommunikation i en helhetslösning för hela regionen??

För övrigt vill jag påtala att bara för att man inte ropar halleluja inför varje ny- och ombyggnad betyder det inte att man är en bakåtsträvare. Det kan finnas substantiellt fog för eftertanke.

Miljövän

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan