Annons

Annons

Minnesord: Aina Halvarsson, Östersund

Annons

Nu har det overkliga blivit verklighet. Vår älskade Aina Halvarsson, född Öberg, den 13 april 1949 i Östersund har lämnat jordelivet och oss i stor sorg och saknad efter en tids sjukdom.

Aina var en älskad maka, mamma, farmor, svärmor, syster, moster, faster och en varmt uppskattad vän. Samtidigt i sorgen väller ljusa, vackra minnen från hennes 72-åriga levnad över oss som vi tacksamt bevarar i våra hjärtan.

Aina växte upp i en släktkär familj med mamma från Lockne i Jämtland och pappa från Havdhem på Gotland tillsammans med två syskon – en syster och en bror.

Aina omgavs av många lekkamrater under uppväxten i det barnrika Odensvik. Skolgången började på Odensala skola, gick sen via högstadium, husmodersskola och barnsköterskeutbildning i Östersund för att avslutas med en examen som förskolelärare i Gävle. Kompisar hade alltid en central plats i Ainas liv. Det var roligt att vara i hennes sällskap. En lojal och fin kamrat som alltid hade nära till ett leende och ett varmt skratt.

Annons

När intresset för killar i tonåren kom var det vanligt att tjejerna gick i armkrok längs Prästgatan och kollade in killarna, som stod i klungor vid entréer till affärerna. Där fanns en intressant kille, Kenneth Halvarsson, som var dansant liksom Aina och bjöd upp henne på Tengens, Parken och Furan så han fick ofta damernas av henne. De blev ett par i unga år och förblev så genom livet. Sönerna Andreas och Martin föddes 1975 och 1977.

Annons

Familjen var bosatt i Ås där Aina fram till sin pension var en uppskattad förskolelärare och kollega med sin varma, glada och omtänksamma framtoning.

Familjens intresse för friluftsliv var stort och särskilt för skidåkning. Det gav många nya vänner, som tillsammans kunde glädjas åt fin gemenskap med fika, middagar och fester, där både släkt och vänner hade nöjet att vara bjudna då gästfriheten alltid var stor.

Åren rullar snabbt på och sönerna skaffade sig bra utbildningar och bildade så småningom familjer. Då kom livets efterrätt med barnbarnen, som barnkära Aina med sitt varma hjärta knöt an till. Barnen berikade verkligen farmor Ainas liv och det var ömsesidigt. Resorna till Tyresö och Uppsala där sönerna med familjer bosatt sig, blev många även Andreas och Martins resor med sina familjer hem till Östersund där Aina med make senare var bosatt och stugan i Namn var också en populär samlingspunkt. Semestrar till Thailand och Medelhavets pärlor bleknar i jämförelse med resorna till barnbarnen.

Annons

I packningen fanns ofta Ainas uppskattade pizzabullar som hon bakat. Kunskaperna och intresset för matlagning grundlades när hon gick husmodersskolan. Fantastiska var de trerättersmiddagar som Aina serverade vid vackert dukat bord i hemmet.

Under sin sjukdomstid gjorde Aina fina album till de fyra barnbarnen, som är värdefulla minnen om den tid de fick tillsammans. Ja, de minnen som vi alla nu bär inom oss är att Aina hade en omtänksam, positiv och väldigt glad och förnöjsam personlighet som är till stor tröst för oss som fått ta del av detta.

Annons

Ett tungt täcke av sorg har lagts över oss men i bädden finns också en mjuk kudde fylld av ljusa minnen, som vi får vila våra sorgtyngda huvuden på.

Vi har dig i tacksamt minne bevarad kära Aina.

Nedtecknat av syster Anita

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy