Annons

Annons

Annons

Friidrott

Läsartext
Läsartext: Spännande trupp från länet vid årets USM

Ungdoms-SM i friidrott står för dörren och till helgen tävlar landets 16- och 17-åringar i Norrköping. Länets friidrott är på frammarsch och i Norrköping tävlar en spännande trupp som under sommaren stått sig väl i konkurrensen i sina grenar.

Detta är en läsartext.

Lovisa Blomqvist, Levina Ringdahl och Aron Swartz är tre av länets representanter på USM till helgen.

Annons

ÖGIF:s Aron Swartz är statistiketta i tresteg i sin klass och har förstås stora förhoppningar inför helgen. Mot sig har han bland annat Melwin Lycke Holm, som knep guldet förra året, något Aron hoppas ändra på i år. Han tror att det kommer att krävas en bit över 14 meter och känner sig redo att anta utmaningen. Lycka till, Aron!

Aron Swartz är statistiketta i tresteg.

Hans klubbkompis Gustav Pettersson tävlar också i tresteget och han har stora förhoppningar att fortsätta ta kliv framåt. Ett nytt personligt rekord vill han gärna få med sig hem. Från ÖGIF deltar även Ella Green i slägga. Hon gör sitt första USM och nådde kvalgränsen i en av sina sista tävlingar före USM. Starkt jobbat, Ella! Hon har inför helgen gnuggat teknik och hoppas kunna sätta ett nytt personligt rekord.

Annons

Annons

Lovisa Blomqvist tävlar i 100 meter häck, spjut och stav.

Mariebys Lovisa Blomqvist deltar i så vitt skilda grenar som 100 mh, spjut och stav, en inte helt vanligt kombo, men Lovisa ligger bra till i statistiken på alla tre grenarna. På USM hoppas hon kunna sätta nytt personligt rekord i stav där hon var retfullt nära att lyckas med det på SAYO, som avgjordes i helgen som var. Olivia Kålen, också Marieby har den tuffa uppgiften att ta sig an ett längdkval, men Olivia brukar lyckas bra i kval, så hon har stora förhoppningar om att nå finalen, trots att kvalgränsen är satt till hela 5,30 m. Hon tävlar även i höjd, där hon tillhör de allra bästa i sin klass i år och även Oliva vill gärna få med sig nya fina personliga rekord hem.

OIivia Kålen siktar på personliga rekord. Foto: Peder Blomqvist

Levina Ringdahl tävlar i kula och diskus.

Från Marieby deltar även Levina Ringdahl och Kajsa Myhr. Levina tävlar i kula och diskus, två grenar där det är tufft att ta sig till finalomgång. Om man tittar på statistiken har hon chansen i båda grenarna och hon låter hälsa att hon tränat mycket på tekniken och även om det naturligtvis vore roligt att nå finalomgången är det stora målet att kasta och stöta i trakterna av hennes personliga rekord. Kajsa gör, liksom Ella, sitt första USM och säger att hon i första hand är där för att se och lära och ha roligt. Hennes grenar är 100 mh och längd, två grenar med stenhård konkurrens. Kajsas förhoppning är att hon kan göra resultat i närheten av sina personliga rekord. Gärna bättre!

Annons

Annons

Ella Green tävlar i slägga. Foto: Peder Blomqvist

Från Trångsviken deltar Stina Ericsson och Therese Silvfer. Therese var med även förra året och hennes gren är spjut. Trots att tekniken har strulat lite i sommar är Therese försiktigt optimistiskt och hoppas kunna kasta i trakterna av sitt personliga rekord. Stina gör sitt första USM och ställer upp i stav. Liksom Kajsa vill hon i första hand se och lära hur det är att vara med på ett mästerskap, men hon hoppas också att hoppningen ska stämma, för det vore förstås roligt att sätta ett nytt personligt rekord på USM.

Ett riktigt stort lycka till, till er som ska tävla! Och glöm inte bort att ha roligt!

Inskickat av: Åsa Ringdahl

Länk till tidsprogram.

Länk till liveresultat under tävlingens gång:

Följande aktiva ingår i länets trupp vid USM i friidrott:

Ella Green, F16, ÖGIF, slägga

Kajsa Myhr, F16, MGIF, 100 mh, längd

Stina Ericsson, F16, TIF, stav

Therese Silvfer, F16, TIF, spjut

Levina Ringdahl, F17, MGIF, kula, diskus

Lovisa Blomqvist, F17, MGIF, 100 mh, stav, spjut

Olivia Kålen, F17, MGIF, höjd, längd

Aron Swartz, P17, ÖGIF, tresteg

Gustav Pettersson, P17, ÖGIF, tresteg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan