Annons

Annons

Annons

Fotboll

Klart: Sporten sänder ÖFK i Svenska cupen: ”Blir ett starkt lag som ställer upp”

Det ser ut att bli ett slagkraftigt ÖFK som ställer upp i Svenska Cupen mot Brommapojkarna på onsdag, en match som sänds live på op.se och ltz.se.
– Cupmatchen kan bli ett lysande tillfälle att ta en viktig seger, säger Sportens nyhetschef, Andreas Olsen.

Text

Sportens nyhetschef Andreas Olsen tror på ett stark startelva för ÖFK på onsdag.

Annons

ÖFK är ett bottenlag i allsvenskan den här säsongen, Brommapojkarna är överlägsna i norrettan – där man än så länge är obesegrade.

Men det ska ändå vara klasskillnad mellan de båda lagen, där ÖFK är i behov av en seger för att stärka självförtroendet och för att avancera i Svenska Cupen.

– ÖFK behöver hitta flyt och vinnarkänsla igen för att vända den negativa trenden. Kommer det inte redan på söndag mot IFK Norrköping kommer cupmatchen bli ett lysande tillfälle att ta en viktig seger, men det kommer inte bli lätt.

Annons

Annons

Sporten sänder ÖFK–BP, med sändningsstart 17.50 på onsdag.

Bild: Christopher Grönlund

Detta med anledning av att BP är obesegrat den här säsongen. ÖFK har i sin tur haft en tuff start som delvis förklaras i ett tufft truppläge.

– Med skadeläget Azrafshan har kommer han antagligen behöva använda många av sina ordinarie spelare. Det kommer bli ett starkt ÖFK som ställer upp på Grimsta, säger Andreas Olsen.

BP har gått oerhört starkt i ettan norra den här säsongen, där laget är obesegrade så här långt.

Sporten satsar hårt i sin bevakning av ÖFK, med liverapportering av matcher, analyser, krönikor och en nära bevakning. Att vi dessutom fortsatt kan erbjuda livesända matcher av laget är något som Andreas Olsen är glad över att kunna erbjuda läsarna.

– Vi ser att intresset är stort kring ÖFK, trots det tuffa läget. Att vi nu kan ge en inblick på nära håll genom en livesänd match mitt under säsongen är så klart väldigt roligt, säger Andreas Olsen.

Vinner ÖFK matchen går de vidare till gruppspelet i Svenska cupen.

Matchen ser du direkt på våra sajter på onsdag med sändningsstart 18.50. Matchen kommenteras av Sportens Niclas Åkerström och går att se för alla som är pluskunder eller prenumeranter.

Om du inte är pluskund kan du läsa mer om hur du skapar ett konto här.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan