Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Minnesord: Olle Högström, Östersund

Olle Högström har avlidit efter en tids svår sjukdom i en ålder av 72 år.

Annons

Han var född i Truvbacken, Alsen, och övertog föräldragården, där han bodde i många år.

Han började sitt arbetsliv med att vara skogsarbetare under några år, tills han bytte bana och fick anställning hos Elvaruhuset Nordström & Jansson, sedermera Elkedjan i Östersund.

Han var en välkänd profil på Gågatan där han stod utanför affären och rökte och lockade kunder till butiken.

Annons

Han var en mycket uppskattad och kunnig medarbetare och han jobbade i närmare 40 år i butiken till dess att den lades ner.

Annons

Han var också mycket händig och kunde fixa till fiffiga lösningar på tekniska problem av olika slag.

För cirka 30 år sedan träffade han sin stora kärlek, sambon Brith Nilsson, som besökte butiken sedan hon köpt en villafastighet i Odensala, Östersund.

Det behövdes både vitvaror och armaturer till huset och hon var en trogen kund hos Elkedjan.

Till slut tyckte Olle att ”det var lika bra att han flyttade hem till henne så han kunde hjälpa henne varje dag”.

Han behöll dock föräldragården som användes som fritidsbostad tills för några år sedan, då gården överläts till syskonbarn.

Olle var inte sportintresserad, förutom när det gällde backhoppning och snooker. Då satt han klistrad framför teven och inget fick störa.

Hans dröm var att åka till Vikersund i Norge och se skidflygningstävlingar där, en dröm som tyvärr aldrig förverkligades.

Han  drömde också ända sedan barndomen att få flyga privatflygplan på riktigt. Eftersom Olle hade glasögon var det tidigare omöjligt att få flyga med det handikappet.

Men bestämmelserna ändrades så han kunde ta lektioner på Ope flygfält och han har tillbringat åtskilliga timmar i luften.

Ett annat stort intresse som Olle hade var att odla blommor och grönsaker. I Truvbacken hade han två växthus och i villan i Odensala blev en del av altanen inglasad till ett stort växthus där det odlades tomater och gurkor.

Annons

Annons

När det gällde blommor så var det främst dahlior som han ägnade tid och omsorg åt, med en enorm blomprakt som resultat på somrarna.

Rekordet var 150 blommande dahlior!

Olle efterlämnar som närmast sörjande livskamraten Brith samt två systrar med familjer.

Brith Nilsson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy