Annons

Annons

Annons

Friidrott

Läsartext
Läsartext: Fina framgångar vid USM i friidrott

I helgen avgjordes USM i friidrott för landets 16- och 17-åringar i Norrköping. Och länets trupp visade verkligen framfötterna i sina respektive grenar, trots regn och hård vind.

Detta är en läsartext.

Länets friidrottare stod för starka prestationer under helgens tävlingar i Norrköping.

Annons

Till tresteget i P17 kom en taggad och revanschsugen Aron Swartz, ÖGIF, efter ett brons och ett silver på tidigare USM. Och Aron höll för trycket, bemästrade den hårda medvinden och tog ett efterlängtat guld.

Aron Swartz överst på pallen efter vinsten i tresteget. Foto: Margareta Swartz

Efteråt var han både glad och lättad, både över guldet, men även för att han inte kände av baklåret under tävlingen, något som stört uppladdningen inför USM. Stort grattis, Aron!

Lovisa Blomqvist bemästrade vinden fint under stavfinalen. Foto: Peder Blomqvist

Annons

Även Lovisa Blomqvist, Marieby, behärskade vinden när hon tog sin första mästerskapsmedalj, ett brons i F17 stav. Stavhopparna hade det inte lätt i vinden, då staven blir till ett vindfång och det är svårt att komma rätt till ”lådan”.

Annons

Förutom de två medaljerna blev det tre fjärdeplatser. Olivia Kålen i F17 höjd, Levina Ringdahl i F17 diskus och Lovisa Blomqvist avslutade sin helg med att bli fyra i spjut. Alla tre tävlar för Marieby. Olivia tog sig även till final i längd.

Levina Ringdahl blev fyra i diskus och satte ett rejält pers i kula. Foto: Peder Blomqvist

Det blev även finalomgång i F16 slägga för ÖGIF:s Ella Green, som dessutom satte nytt personligt rekord med nästan fyra meter i sin mästerskapsdebut. Snacka om att vara bäst när det gäller! Levina Ringdahl gjorde som Ella, fast i F17 kula, tog sig till finalomgång och satte ett nytt personligt rekord.

Kajsa Myhr satte nytt pers med nästan en sekundpå 100 meter häck. Foto: Peder Blomqvist

Kajsa Myhr, Marieby gjorde sitt första USM och fick känna på de starka vindarna i längkvalet. Hon tog rejäl revansch i 100 meter häck, där hon sänkte sitt personbästa med nästan en sekund. Grattis, Kajsa!

I F16 spjut var det Trångsvikens IF:s Therese Silfvers tur att möta vinden. Och den var en värdig motståndare för spjuttjejerna. I spjut vill man gärna ha lite medvind, men just den här dagen var det alldeles för mycket och det gjorde det svårt att nyttja den. Therese gjorde en bra insats och hade fina kast.

Annons

Annons

Olivia Kålen blev fyra i höjd och tog sig till final i längd. Foto: Peder Blomqvist

Nu går friidrottarna in i slutdelen av utomhussäsongen och för några av dem väntar tävlingar på hemmaplan, både i Krokom och i Östersund. Ett norrlandsmästerskap väntar i början på september och det gör även Ungdomsfinnkampen. Slutgiltigt uttagning till den sker i slutet av augusti.

Länk till resultat finns här.

Inskickat av: Åsa Ringdahl

Aron Swartz, ÖGIF, höll för trycket och vann tresteget i P17. Foto: Jenny Swartz

Gustav Pettersson tog sig till finalomgången i tresteg. Foto: Margareta Swarrz

Lovisa Blomqvist tilldelas sin bronsmedalj i stav. Foto: Peder Blomqvist

Ella Green persade med nästan fyra meter och tog sig till finalomgången i slägga. Foto: Jenny Swartz

Annons

En viktig person för de aktiva under ett mästerskap är tränaren. Här Ingela Sandqvist som coachade fram sina aktiva till ett brons och tre fjärdeplatser bland annat. Foto: Peder Blomqvist

Mats Hermansson tittar nervöst på dottern Levina Ringdahl under kultävlingen. Foto: Peder Blomqvist

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan