Annons

Annons

Annons

Skidskytte

Skidskyttestjärnorna gör upp i Sollefteå – vi sänder SM-tävlingarna

Till helgen är det dags för några av de bästa skidskyttarna att göra upp på rullskidor i Sollefteå.
Nu står det klart att den fullmatade rullskidskyttefesten livesänds av Sporten.
– Det känns spännande att vara med från starten av denna OS-säsong, som dessutom inleds med dubbla världscuphelger i Östersund, säger Per Hansson.

Text

Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg är två av stjärnorna som jagar SM-medaljer i Sollefteå till helgen – en tävling som sänds live av ÖP och LTZ.

Annons

Till helgen är det dags för rullskidskytte-SM på Hallstaberget i Sollefteå. En tävling Sporten kommer att bevaka på nära håll. Och den som inte kan se dramatiken på plats – har möjlighet att uppleva den genom livesändningen på op.se och ltz.se. Detta är en del av en större satsning av livesänd skidskytte under säsongen, som alltså börjar med rullskidskytte-SM i Sollefteå.

De svenska världsstjärnorna är på plats i form av bland andra Hanna Öberg, Stina Nilsson, Martin Pounsilouma och Sebastian Samuelsson. Utöver landslagsåkarna finns också många unga, spännande åkare från Biathlon Östersund och Tullus som också kommer till start för att mäta krafterna med världsstjärnorna.

Annons

Annons

Sportens Per Hansson finns med på plats från starten av OS-säsongen, som inleds med SM-tävlingarna i Sollefteå.

Sportens Per Hansson, kommer att vara på plats för att bevaka tävlingen.

– Vi kan säkert få några tidiga formbesked från de etablerade världsstjärnorna samtidigt som det blir intressant att se om några yngre utmanare kan skrälla, säger Per Hansson, som kommer att vara på plats i Sollefteå för att bevaka SM-tävlingarna i dagarna tre.

Sedan tidigare har Sollefteåklubbens I21-ordförandee Hans Nauclér sagt att han hoppas på en tv-sändningen av tävlingen, och så blir det.

– Självklart är vi glada över att vi fått det här uppdraget att arrangera SM. Det är ett kvitto på att förbundet har ett gott öga till oss som arrangörer, sa klubbens ordförande, Hans Nauclér i en tidigare intervju.

Hanna Öberg är en av guldfavoriterna under skidskytte-SM i Sollefteå, en tävling som sänds live på op.se och ltz.se.

Bild: Lars Dafgård

Till vintern väntar OS i Peking, med anledning av detta ses skidskytte-SM på rullskidor som ett avstamp med OS i sikte. Resultaten från tävlingarna i Sollefteå kommer att ha betydelse när landslagsledningen senare under säsongen tar ut lagen till världscupen och Ibu-cupen.

Sändningstiderna i Sollefteå:

Annons

Fredag - sändningsstart 15.15 

Rullskidor, ej skidskytte. Två tävlingsklasser, herrar och damer senior. Avslutas omkring 17.00 med segerintervjuer.

Lördag - sändningsstart 08.15 

Annons

Första start 08:30, därefter nya tävlingsklasser kontinuerligt. Starttider för hela dagen: 08:30, 09:30, 10:40, 12:00, 13:30 & 15:00. Efter varje tävlingsklass genomförs segerintervjuer.

Söndag – sändningsstart 08.15

Första start 08:30 därefter nya tävlingsklasser med jämna mellanrum. Starttider för hela dagen: 08:30, 09:50, 11:30, 13:10 & 14:55. Efter varje tävlingsklass är klar genomförs segerintervjuer.

SM i rullskidskytte sänds live här, fredag – söndag.

Så gör du för att se livesändningarna:

Som prenumerant hos oss behöver du inte betala något för att se våra tv-sändningar. Sändningarna ingår i din prenumeration!

Genom att logga in på op.se eller ltz.se får du tillgång till alla matcher vi livesänder och alla plusmärkta artiklar på våra sajter.

Vill du bli prenumerant hos OP, blir du det här.

Vill du bli prenumerant hos LTZ, blir du det här.

Martin Ponsiluoma är ett av Östersunds stora hopp på SM i Sollefteå.

Bild: Sanna Svanebo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan