Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Insändare: Håll partipolitiken utanför – rösta för en fri kyrka

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Posk-partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan är en stark röst för en kyrka fri från partipolitik. En kyrka där inte allmänpolitiska åsikter styr utan ett engagemang för kyrkan. Vi vill ta ansvar som förtroendevalda i Östersunds församling utan att vara bundna till ett politiskt parti. Våra kandidater har en förankring i den lokala gudstjänst- och församlingsgemenskapen.

Annons

Vi vill verka för en öppen folkkyrka som välkomnar människor med olika bakgrund. Vi vill arbeta för ett levande gudstjänstliv med en fördjupning och utveckling av gudstjänstformerna. Vi välkomnar ett ökat inslag av lekmannamedverkan.

Annons

Ett rikt utbud av vardagsverksamhet är prioriterat, liksom arbetet bland barn och unga. Att kunna erbjuda olika konfirmandformer är viktigt. Vi värnar om församlingens diakonala och sociala arbete och stödjer Värmestugan. Kyrkan ska även vara en aktör i migrations- och integrationsarbetet. Att värna om kyrkans kulturarv är betydelsefullt och våra kyrkogårdar ska vårdas omsorgsfullt .

Kyrkovalet 2021 genomförs 19 september.

Bild: TT

Posk är den klart största obundna nomineringsgruppen i kyrkovalet. Vi ställer upp till val på alla nivåer inom Svenska kyrkan och finns över hela landet.

Posk vill arbeta för att förändra valsystemet så att det blir enklare och billigare. Vi arbetar för att stiftsfullmäktiges och kyrkomötets ledamöter ska utses av församlingarna i indirekta val.

Posk anser att en kyrka med ansvar för alla ska motverka all särbehandling på grund av kön och andra diskrimineringsgrunder.

Kyrkan ska alltid vara de utsattas röst och vara redo att välkomna varje människa. En kyrka där vi gläds över mångfalden, möter varandra med respekt och talar tydligt om Jesus Kristus.

Posk i Östersunds församling

Håkan Nilsson

Hans-Olof Nylén

Clara Witthoff

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan