Annons

Annons

Annons

Annons

Öckerö

Stort intresse när vätgasdrivet passagerartåg visades upp i Östersund – visionen är tydlig: ”Hoppas få fart på debatten i Sverige”

Världens första vätgasdrivna passagerartåg visades på tisdagen för första gången upp i Sverige. Budskapet var tydligt. Tekniken finns. Revolutionen har börjat. All tågtrafik kan göras fossilbränslefri.
– Vi hoppas få fart på debatten i Sverige. Vi måste börja prata om hur vi ska fasa ut dieseltågen, sade Rob Whyte, vd för Alstom Nordic.

Text: 

Vätgaståget Alstom Coradia iLint visades i tisdags för första gången upp i Sverige. Enligt bolagets nordiske vd Rob Whyte var syftet med dagen att visa på att tekniken finns redo. Nu handlar det om att ta politiska beslut om man vill göra tågtrafiken helt fossilbränslefri i Sverige.

Bild: Anders Olsson

Annons

Rob Whyte, vd för Alstrom Nordic med omkring 2 000 anställda i Sverige, hade en hektisk morgon. Presentationen av det vätgasdrivna tåget Alstom Coradia iLint började med webbsända föredrag där han var med och berättade om tågets framtagande och teknik. Och de miljömässiga fördelarna.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan