Annons

Annons

Annons

Annons

Minnesord: Marianne Larsson, Årsunda

Marianne Larsson, född Backlund, avled den 25 augusti 2021 i sitt hem, omgiven av nära och kära, efter en tids sjukdom.

Annons

Hon föddes i Östra Havsnäs i Jämtland den 7 januari 1935 och var äldst i en syskonskara av sju. Hon kom att få bo i ett så kallat Per Albin-torp som sattes upp i början av 40-talet. Det låg ensligt beläget på Strandhällberget, mellan Havsnäs och Lövberga.

Läraren i skolan tyckte att hon skulle läsa vidare, och det ville hon själv också gärna, men visste att det inte fanns någon ekonomi för det och ville inte genera sina föräldrar. Istället valde hon därför att börja arbeta som kocka i prästgården, några mil hemifrån.

Annons

Annons

Vid 15 års ålder kom hon till Årsunda för att arbeta på Sportcaféet. Hon gifte sig 1953 och fick tre barn. Med tiden fick hon 11 barnbarn och 17 barnbarnsbarn.

Marianne arbetade i många år på Sandvik där hon körde truck, sidlastare och budbil. På fritiden tyckte hon mycket om läsning, bärplockning, kortspel, bilbingo, fiske och resor, och hon stickade raggsockor som var omtyckta av alla: barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Hon försökte att göra minst en resa per år tillbaka till sitt älskade Jämtland. Hon var medlem i PRO där hon medverkade i studiecirklar om Sveriges landskap och hon hann besöka de flesta. Hon spelade även boule i föreningen tills sjukdomen satte stopp. De sista veckorna fick hon mycket fin omvårdnad av den omtänksamma hemtjänstpersonalen på Vallgården i Årsunda.

Älskad och saknad av syskon, barn, barnbarn, barnbarnsbarn samt övrig släkt och vänner.

Nedtecknat av dottern Christina,

å samtliga syskons vägnar

Annons

Annons

Till toppen av sidan