Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Minnesord: Roland Wikman, Malmö

Min älskade bror har avlidit efter flera års sjukdom i alzheimers. Han föddes i Åkersjön. Familjen flyttade sedermera till Landön samt Långan.

Annons

Hans ungdomsår fylldes med idrott. Han var duktig i längdskidåkning där han tillhörde länseliten i tonåren. Dessutom var det fotboll och ishockey som intresserade honom. Han var med i IFK Östersund en kort tid innan han flyttade till Sandviken för arbete.

Efter avslutad folkskola gick han på Östersunds verkstadsskola, ellinjen. Därefter praktik på Sandvikens järnverk. Efter det sökte han till Västerås tekniska läroverk och utbildade sig till elingenjör.

Annons

Annons

Efter utbildningen gick flytten till Stockholm. Han arbetade på Siemens och ELEF. Där träffade han 1974 sin blivande fru Kerstin. Arbetet förde honom vidare till Sundsvall med bosättning i Matfors där sonen Jens föddes. Därefter gick flytten till Malmö, Kerstins hemstad där han bodde över 30 år.

I Malmö utvecklades golfintresset tillsammans med goda vänner. Dessutom följde han travsporten noga. Största lyckan var när han blev farfar och han älskade de stunder då han fick vara med Isak.

På grund av avståndet till Malmö höll vi kontakten över telefon där Roland gärna drog en rolig historia. Sista gången vi sågs var när han och hans  familj sommaren 2017 besökte oss några dagar i Husås. På grund av utbrottet med corona kunde vi inte ses den sista tiden vilket var mycket frustrerande.

Jag saknar min storebror mycket. Roland var en fin medmänniska som alltid var lugn och vänlig. Han blev 79 år. 

Lillasyster Anita

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy