Annons

Annons

Annons

Östersund

Debatt
Debatt: Borgerligt alternativ: Så vill vi satsa på kyrkan i Östersund

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Den 6–19 september är det val till Svenska kyrkan. Viktigt att vi som är medlemmar i Svenska kyrkan, i dag drygt 5 miljoner medlemmar, gör våra röster hörda och går och röstar. Svenska kyrkan är vår främsta kulturarvsbärare och har därför en given och central plats i vårt svenska samhälle.

Borgerligt alternativ som är en partipolitiskt obunden nomineringsgrupp, anser att Svenska kyrkan ska stå obunden mot politiska partier, stat, regioner och kommuner, men ska finnas till hands för alla medborgare som hamnat utanför samhällets trygghetssystem.

Annons

Annons

Borgerligt alternativ finns således till för kyrkans väl och inte för ett politiskt riksdagspartis väl.

Vi vill satsa på en utbyggd barn och ungdomsverksamhet i Östersunds församling och vi vill utöka den diakonala verksamheten, innebärande en mängd olika uppgifter, inte minst kontaktsökande med de människor som råkat illa ut i livet och där samhällets resurser inte räcker till.

Svenska kyrkan har en rik musiktradition som måste värnas och satsas på. Mässor, dop, begravningar och vigslar behöver reformeras för att medlemmar ska strömma till, inte välja att lämna sitt medlemskap i vår gemensamma kyrka.

Vi vill även öka satsningen på det internationella arbetet, gärna finnas hos de fattiga i något utvecklingsland, varför inte skapa ett vänstift i något utvecklingsland, där vi kan bidra till lite bättre hälso- och sjukvård främst för flickor och kvinnor, men även en bättre skola för både pojkar och flickor.

Varför inte mikrolån till kvinnor som sedan kan starta en liten verksamhet för egenförsörjning för sig själv och sin familj? Det internationella engagemanget måste noga följas, så att inte fattiga människors pengar i ett rikt land som Sverige, hamnar hos rika människor i ett fattigt land!

Borgerligt alternativt valsedlar hittar du i vallokalerna. Lägg gärna din röst på oss, då vet du också att vi kommer att arbeta för kyrkans bästa och inte för något riksdagspartis bästa. Vill du också kryssa ett av namnen på valsedeln, gör gärna det.

För Borgerligt alternativ i Östersunds församling:

Christer Siwertsson och Anna Martin, båda kandidater

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan