Annons

Annons

Annons

Kall

Insändare
Insändare: Vi behöver både telefoni och snabbt bredband

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

I västra Kall klippte Telia koppartråden i april 2018. Vi skulle då få fast telefoni via mobilnätet i stället. Den fasta telefonen skulle ta emot signaler via luften. Ungefär som en mobiltelefon gör. Dessutom skulle det bli billigare.

Vi betalade 165 kronor per månad och det nya skulle bara kosta 99 kronor.

Nu var det så att mottagning för detta nya fungerade inte för alla som hade vanlig telefoni. Sorry, sa Telia, koppartråden var klippt och vi var fria att säga nej tack till ett abonnemang som inte fungerade. Och utan uppsägningstid dessutom!

Annons

Annons

Nu hör jag på radion att Telia ska uppgradera sitt nät så det förbereds för bland annat 5G-teknik. Då kommer vissa inom Åre kommun, dit Kall hör, att förlora uppkoppling till mobilnätet.

Telia lanserar 5G i Åre – kunder kan bli av med mobiltäckningen i upp till 36 timmar (30 augusti)

Det verkar som det är vi som fått fast mobiltelefoni som ska betala. Från och med 1 oktober har vi fått kostnaden höjd med 150 procent. Du läser rätt: etthundrafemtio procent! KPI som mäter hur priserna förändrats har under denna tid ökat med 5 procent.

Nu är det på tiden att Telia dels använder de statliga pengar som finns och som kommer samt sina egna så att västra Kall, det vill säga Sundet, Anjan och Skäckerfjällen, får en telefoni och ett bredband som tjänar de bofasta, de fritidsboende och den allt ökande turismen.

Alla vill kunna delta i samhällets utveckling även om man råkar bo vid vägs ände. Vi får många exportmiljoner av den trafik som går över gränsen vid Åbo. Men de som kör har ännu ingen mobiltäckning.

Annons

Ändra på detta, Telia! Använd något av de miljarder ni tjänar på oss för att Anjan-Skäckerfjällen med omgivning i Kall ska få kommunikation som rimmar med vad Ygeman talar om. Bredband 100Mb som minst.

Sören Monvall

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan