Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hallen

Minnesord: Olle Olsson, ”Olle i Bäck”, Hallen

Vår älskade bror Olle, har lämnat oss alldeles för tidigt. Olle Olsson - ”Olle i Bäck” - blev endast 63 år gammal.

Annons

Sedan barnsben har han överlevt många svåra och allvarliga olyckor och man kan säga att han länge levt på övertid.

Vi tre syskon var alla födda och uppvuxna på gården i Bäck. Vi fick en mycket bra grund och massor av kärlek av vår mor Inger och far Per. Då vi blev vuxna var fars önskan att Olle skulle ta över gården. Det var inte Olles egna val men han tog över och gjorde det fantastiskt bra. Han fick de två underbara barnen Annelie och Andreas med Anette Bergqvist. Olle var enormt stolt över sina duktiga barn.

Annons

Annons

Arbetet på gården var mycket tungt och tillsammans med mor Inger, kämpade de båda på i det längsta med jordbruket och djurhållningen.

Sista åren avvecklade han djuren och började att arbeta utanför hemmet. Då blomstrade han upp.

Först fick han arbete på sågen i Ocke. Därefter Norrmontage i Järpen och de sista åren var han anställd på Johnson och Paulson i Östersund. Olle blev snabbt mycket uppskattad och populär. Arbetet på gården hade gett honom mycket kunskap och erfarenhet inom olika yrkesområden. Genom sina kunskaper, flexibilitet och enormt goda vilja att ställa upp, var han en stor tillgång för sina arbetsgivare.

Även på bygden bland grannar och vänner blev han alltmer omåttligt populär. Då han alltid var glad och positiv i sitt sinnelag och med ett synsätt att ingenting var omöjligt eller hopplöst ställde Olle alltid upp. Men tiden räckte bara inte till.

Olle träffade tillslut sin Lotta Nordh och hon blev hans klippa och stora stöd i livet. Dom gifte sig senare. Vi nära och kära hade hoppats att vi skulle få mer tid tillsammans på ålderns höst. Vi längtade enormt efter våra underbara stunder tillsammans och våra middagssamtal. 

Älskade Olle bror, som lämnade oss alldeles för tidigt. Han var en helt underbar bror. Så omtänksam och alltid tid för samtal. Alltid glad och förstående. Gud valde att ta hem dig då du redan verkat så mycket på jorden. Vila nu i frid.

Önskar hans systrar Gunilla och Anna Britta

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy