Annons

Annons

Annons

Orientering

Läsartext
Finbesök på Loffelunken – VM-medaljörerna vann: ”Kul terräng att springa i”

Orienteringstävlingen Loffelunken hade finbesök i helgen. VM-medaljörerna och tillika paret Gustav och Helena Bergman vann varsitt lopp.

– Rolig bana och bra tävling. Kul terräng att springa i, sa Gustav Bergman, som vann VM-guld i stafett tidigare i somras.

Detta är en läsartext.

Annons

Gustaf Bergman med VM-guld och världscupsegrar var på besök och sprang tävlingen tillsammans med sin fru Helena Bergman. Även Helena har VM-medaljer och världscupssegrar i bagaget.

– Vi försöker komma upp en gång per år och springa i Jämtland. Vi har goda vänner här som vi hälsar på, berättade Helena efter sitt lopp.

Helena Bergman efter loppet. Foto: Niclas Lidström.

Annons

Annons

De var i länet redan ifjol och sprang medeldistansen på DM i Singsjön. Nu var det tävlingar vid Sandvikens camping. Helena Bergman vann D21-klassen med mer än nio minuter.

Gustav Bergman blir intervjuad. Foto: Niclas Lidström.

Gustaf Berglund vann även han sin klass, H21 med över sex minuter och var väldigt nöjd med sin tävling.

– Rolig bana och bra tävling. Kul terräng att springa i, sa Gustaf.

Han hade en imponerade kilometertid på 4,43 på en bana som var strax över fem kilometer lång. Han hade en stark sommar där han dels vann VM-guld i stafett men han också lyckades silver individuellt på medelstansen.

Löpare från Sundsvall, Örnsköldsvik och övriga Norrland var på besök och sprang i skogarna runt Sandvikens camping vid Böle.

Sundsvalls OK vann älgjakten, sjumannastafetten som avgjordes på söndagen.

Sundsvalls OK firade segern. Foto: Niclas Lidström

Niclas Lidström

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan