Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Insändare: Kommunalare, ta chansen att rö(s)ta i kyrkovalet!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Soppluncher är ett exempel på Svenska kyrkans många aktiviteter.

Bild: Gabriel Rådström

Annons

Cirka 6 000 av Kommunals medlemmar arbetar inom Svenska kyrkan, så det är viktigt att vi visar vägen att vi vill ha en schysst arbetsgivare, att kyrkan som arbetsgivare har krav på kollektivavtal och bra arbetsvillkor för sina anställda.

Kyrkan köper också många tjänster från till exempel skogsarbetare, plåtslagare, busschaufförer, målare, snickare och massa andra yrken och tjänster, och visst vill vi att även de ska ha bra avtal och arbetsvillkor!

Annons

Annons

Svenska kyrkan är en stor arbetsgivare och jag tycker att det är viktigt att värna om dessa 6 000 kommunalares och alla LO-medlemmars rättigheter och arbetsmiljö.

För det är de folkvalda som styr hur skattepengarna ska användas för kyrkan, och de går till så mycket mer än gudstjänster, dop, bröllop och begravning. Det är verksamheter som konfirmation, öppet kyrkis, musiklekis, kyrkis för ensamstående, det är promenader för daglediga, soppluncher, samtal med ensamma äldre, körer, samtalsgrupper och ett mål mat och ett samtal för dem som är i utanförskap som hemlöshet och papperslösa och mycket mer. Många aktiviteter är gratis för dig som församlingsmedlem!

Det har betydelse vem som styr kyrkan. Socialdemokraterna värnar en öppen folkkyrka vilket står i kontrast till dem som vill stänga ute och exkludera istället för inkludera. 

Så använd din demokratiska rätt att som medlem i Svenska kyrkan, rösta S i kyrkovalet för att värna den öppna folkkyrkan som är för alla och inte gör skillnad på folk och folk.

Cathrine Strand, kommunalare

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy