Annons

Annons

Insändare
Insändare: Hotagsborna bjöds inte in till medborgardialog om skolan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Rötviken ligger i Hotagsbygden.

Bild: Stefan Nolervik

Annons

Den demokratiska tågordningen vad gäller Krokoms kommuns policy om medborgardialoger är satt ur spel igen av kommunalrådet Karin Jonsson (C) i denna vecka. Så här får det inte gå till!

Hotagsbygdens medborgare nekas delta i planerat dialogmöte 13 september. Trots löften var man inte ens inbjuden.

Redan före sommaren var vi lovade medborgardialog i mitten av augusti. Vid fortsatt tystnad togs kontakt med kommunalrådet 3 september och vid påpekande gavs svaret: Hon kom då precis på att naturligtvis bör fler inbjudas.

Den 8 september fick vi besked att medborgardialogen är flyttad till 12 oktober på grund av dålig framförhållning. Alltid något! Vi förväntar oss, förutom ursäkt från kommunalrådet Karin Jonsson, att inbjudan nu sänds ut i tid och omfattar alla Hotagsbor.

Kommundirektör Jonas Törngren har nu utredningen klar som kommunstyrelsen gav honom i uppdrag att göra. Vi har alla rätt att få information om hur våra skattemedel används och om hur skolfrågan påverkar barnen; särskilt de barn som bor längst i norr och som sedan har längst till skolan på högstadiet och gymnasiet.

Annons

Annons

Jämlikhet och solidaritet kräver insikt av politiker. Till exempel hade skolbarnen från Gunnarvattnet i många år 3 mil enkel väg till skolan i Valsjöbyn (kartväg cirka 8 km)! Resvägar är inte kartmått!

Att kommunalrådet Karin Jonsson hittills verkar köra över sina egna folkvalda i denna skolfråga verkar maktfullkomligt och liknar mer engelsk politik med en annan Jonsson i spetsen än svensk politik.

Carin Hallquist, Valsjöbyn

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy