Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Insändare: S: Tänk på kyrkans vackra byggnader!

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Gamla kyrkan.

Bild: Linda Hedenljung

Annons

När man röstar i kyrkovalet, röstar man faktiskt också om så världsliga saker som byggnader och andra kulturminnen.

I Östersunds församling har vi till exempel Gamla kyrkan som finns mitt i ”byn”, nära livet, där människor rör sig. Vi har Stora kyrkan som nästan är en katedral, där den står med ingången mot Storsjön och fjällen.

Kyrkor är fortfarande en mötesplats för människor. På söndagarnas gudstjänster, på vardagarnas spontana besök och på de strålande konserter som man kan besöka snart igen. Det är viktigt att underhålla och vårda dessa kyrkor. I församlingens fastighetsutskott, där jag är ordförande, diskuterar vi och beslutar om dessa frågor.

Annons

Annons

En fråga, som också rör kyrkorna handlar om för vem de är till. Vi socialdemokrater vill att svenska kyrkan ska vara en öppen folkkyrka – också i verkligheten. Alla ska välkomnas!

Ibland tror man att det enbart är de trägna gudstjänstbesökarna eller de trosvissa, som räknas. Men kyrkan är öppen även för tvivlare, sökare och andra som kommer till oss. Vackra ceremonier hålls, dop, begravningar, vigslar. 

Vi vill fortsätta att vara en öppen folkkyrka, en kyrka i sorg, glädje och gemenskap, en kyrka som inte undrar över bakgrund, tro, sexuell läggning, etnicitet eller kön.

Därför är det viktigt att rösta på söndag. Rösta på Socialdemokraterna – då vet du vad du får!

Britt Wikman (S), ordförande i fastighetsutskottet i Östersunds församling

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan