Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Insändare: S: Vi är en del av den världsvida kyrkan

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Ibland tror man att Östersunds församling är en lokal liten förening som häller sig inom kommunens gränser. Inget kan vara mera fel.

Svenska kyrkan är världsvid – och vi här är en del i den.

Vi arbetar med global solidaritet, inte för att dem vi hjälper är kristna, utan för att vi är kristna. Arbetet sker tillsammans med över 40 kyrkor och kristna organisationer runt om i världen. Alla har sin uppgift vilket gör arbetet vid katastrofer effektivt.

Annons

Annons

Act (Action Churches Together) Svenska kyrkan är vår egen insamlingsorganisation. I de senaste kampanjerna har vårt fokus varit flickor och kvinnor. Det är flickor och kvinnor som får utstå mest när krig och konflikter uppstår eller när torka och översvämning breder ut sig. Därför är flickor och kvinnor värda allt stöd vi kan ge.

Socialdemokraternas mål i biståndsarbetet är att 1 procent (precis som i samhället Sverige) av kyrkoavgiften ska avsättas till Act Svenska Kyrkans arbete. Vi vill se en trappa, med början nästa år för att nå målet.

Tyvärr var vi inte eniga om detta i kyrkorådet. POSK ville inte vara med. Det beklagar jag. Får vi bestämma nästa mandatperiod så kommer vi att fullfölja denna plan. Det internationella arbetet, missionen, är viktig för oss socialdemokrater!

Gå och rösta på söndag.

Stefan Fax (S) kandidat till kyrkofullmäktige i Östersunds församling

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan