Annons

Annons

Insändare
Insändare: Ta bort skatten på pensioner under 10 000 kronor

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT

Annons

Nu har väl de flesta pensionärer fått besked om de kan få del av pensionstillskottet. Är själv fattigpensionär, men det räckte dock för detta tillskott. Däremot räckte det inte för min fru som låg under gränsen som är satt till 9 000 kronor.

Varför? Det är väl de som har allra lägst pension som behöver tillskott? Väldigt många, framförallt mammor från 1920–1950-talet, var hemma med barn och skötte hushållet och kom ut sent i arbetslivet.

Före den ekonomiska kraschen i mitten av 90-talet skulle de 15 bästa inkomståren räknas. Det blev efter beslut de 30 bästa åren. Därför har så många dåliga pensioner.

Att råda bot på detta vore att ta bort skatten på pensioner under 10 000 kronor. Fundera på detta. Pengar tycks det finnas gott om i statskassan. Jag tror att de partier som anammar detta förslag kommer att få många fler röster vid nästa val.

Annons

Yxan

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy