Annons

Annons

Insändare
Insändare: Varför enkelriktat på Mariavägen?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Mariavägen har blivit enkelriktad förbi Odenslundsskolan.

Bild: Lars Ljungmark

Annons

Helt plötsligt har kommunen gjort Mariavägen förbi Odenslundsskolan enkelriktad. Har kommunen tänkt efter vilka konsekvenser det innebär?

Jag har själv börjat använda Linnégatan i stället. En väg som inte är anpassad för mycket trafik, fördelen många kanske uppskattar är väl att det är 40 där i alla fall, men boende längs vägen lär inte uppskatta det.

När Linnégatan slutar på Odensalagatan så måste man köra över en trottoar samtidigt som det är stora buskar där, och om högerregeln redan i dag knappt efterlevs på Odensalagatan, så lär den knappast göra det där när det kommer ut en bil från trottoaren och buskarna.

Alternativet till den vägen är Ängegatan, en smal väg förbi en förskola i stället.

Samma väg måste man som cyklist välja, då enkelriktat även gäller cyklister. Ni har alltså försvårat för cyklister också; jag som trodde kommunen ville underlätta för cyklister.

Annons

Mig veterligen har föräldrar på både skolan och förskolan kämpat för att få till farthinder på Odensalagatan men det har inte varit möjligt.

Annons

Men i samband med att elever från Lugnvik flyttar till Odenslundsskolan så blir en väg istället enkelriktad, trots att det fungerat bra i alla år skolan varit där, med undantag då för trafiken på Odensalagatan.

Jag är nyfiken på motiveringen till det?

Undrande

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy