Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Frösön

Minnesord: Bodil Andersson, Frösön

Vår älskade Bodil Andersson, Frösön, har avlidit i en ålder av 72 år. Hon sörjes närmast av sönerna Jens och Jonas med familjer samt systrarna Birgit och Barbro med familjer.

Annons

Bodil flög likt en fågel sin väg och lämnade oss när hösten stod för dörren. Hösten bar hennes färger och var för henne årets bästa tid.

Hon älskade fjällen och vandrade gärna där när kroppen tillät. Att sitta med trumma och meditera i månens sken var en del av hennes liv. Färgerna gult, orange och rött återkom ständigt i hennes kläder och målningar.

Annons

Bodil föddes i Sorsele och växte upp i Hammerdal. Därifrån drog hon vidare till skola i Ås och Örebro. Hon hann arbeta på kibbutz i Israel innan hon träffade Berndt. De bildade familj och fick sönerna Jens, 1983 och Jonas, 1986.

Annons

Hon flyttade några gånger i sitt liv innan hon till sist hittade sitt hem på Frösön, där hon trivdes med fina grannar i vacker omgivning.

I arbetet som kartritare vid Länsstyrelsen och Stadsarkitektkontoret samt vid FFNS i Östersund fick hon utlopp för det konstnärskap hon ärvt från mor Gerda. Hon hanterade både textning och illustrering med glans. Design var hon bara bäst på, såg direkt hur möbler i en bostad skulle arrangeras för att visa hemmet från dess bästa sida.

Senare i livet utbildade hon sig inom Rosenmetoden och fann stor mening i det. Hjärtats väg blev hennes ledord.

Bodil älskade livet, sina söner och deras familjer. Hon var tacksam för det hon fått. Barnbarnen var en stor del av hennes hjärta. Att titta på animerade filmer tillsammans med Lova, Vilma och Liam var ett av hennes bästa nöjen.

Hon hade tät kontakt med sina systrar Birgit och Barbro. De träffades ofta och gjorde flera resor tillsammans, bland annat till Krakow vid hennes 70-årsdag. En resa hon sett fram emot mycket och planerat för sina systrar var en vecka i Storhogna nu i september. Hon avled dock hastigt dessförinnan.

Sönerna Jens och Jonas Köpsén

Systrarna Birgit och Barbro  

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy