AnnonsHSB Södra Norrland

Påverkar framtiden varje dag: "Man är med och gör skillnad"

En är ekonom, den andra är ingenjör – båda hittade en anställning på HSB. Sebastian Sandberg och August Forslund jobbar varje dag med att forma framtidens boende.

August Forslund, energi- och byggkonsult, och Sebastian Sandberg, fastighetsekonom, på HSB.

– Det är viktigt för mig att få jobba med något jag brinner för, och i den här rollen har jag chansen att bidra till att utveckla hållbara lösningar som inte skadar planeten. Det är ett sätt för mig att verkligen göra skillnad och det ger mig extra motivation att gå till jobbet på morgonen, berättar August.

August Forslund, 27, blev intresserad av energi- och miljöfrågor redan på gymnasiet. Hans engagemang ledde honom vidare till en civilingenjörsutbildning inom energisystem, innan han fick tjänsten som energi- och byggkonsult på HSB i början av sommaren. Där hjälper han nu dagligen HSB:s medlemmar att minska och effektivisera sin energiförbrukning.

– Det kan till exempel handla om att de boende vill installera solceller på taket, laddstolpar på parkeringen eller byta till energisnåla fönster. Energin är en väldigt viktig aspekt i förvaltningen av fastigheter, och min uppgift är att komma med råd och hjälp så att det blir så bra som möjligt utifrån varje förenings specifika förutsättningar. Det är ett spännande och utmanande område där vi hela tiden använder ny teknik och innovationer för att ta oss framåt, säger August.

För Sebastian Sandberg, 31, ledde vägen till HSB via ett helt annat fält. Efter att ha tagit sin kandidatexamen i ekonomi jobbade han under flera år som bland annat rådgivare och redovisningskonsult inom olika typer av verksamheter, tills han i maj fick tjänsten som fastighetsekonom på HSB.

– Fastigheter är en spännande värld där kontakten med föreningarna är väldigt viktig. I min roll får jag följa föreningarnas utveckling på nära håll och fungera som en hjälpande hand i allt ifrån kostnadsbesparingar och bankfrågor till att analysera större projekt som takbyten eller balkongrenoveringar. En förening med god ekonomi är ofta också en välmående förening, och målet är ju i slutändan att göra tillvaron trygg och enkel för de boende, säger Sebastian.

Läs mer om HSB Södra Norrland och se om det finns en tjänst för dig här

Att arbetet känns meningsfullt är ett av skälen till att Sebastian trivs med sin nya tjänst, berättar han.

– Även om jag och mina kollegor har olika arbetsuppgifter har vi alla samma ansvar att vara en trygghet som våra medlemmar kan förlita sig på. Boendet är en så stor del både av människors privatekonomi och deras vardag. Alla vill ha en bra och stabil bostad, och att jag kan vara med och bidra till det känns både roligt och givande.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Östersunds-Postens redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy