Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Strömsund

Minnesord: Sven Ragnar Bjurström, Strömsund

Vår kära Sven Ragnar Bjurström har stilla insomnat i en ålder av 73 år omgiven av sina närmaste hemma på gården i Strand, Strömsund.

Annons

Sven föddes i Brattberget år 1948 där han bodde tillsammans med sin mor och far, Britta och Anders.

År 1956 fick Anders köpa gården i Strand som familjen då flyttade till. Sven började då småskolan i Strand vilket han tyckte var sisådär, eftersom han var en praktiker och tekniker ut i fingerspetsarna som ville meka och fixa istället för att sitta i skolbänken. Detta visade sig längre fram i livet då Sven alltid varit en ”fixare” och en hjälpande hand för alla i hans närhet. Sven studerade även rep, smed och svets i Strömsund.

Annons

Senare i ungdomens dar gav sig Sven i väg till Tyskland för att arbeta med stormfällda träd ett år men hemlängtan blev för stor, så Sven återvände hem till Strand igen. Där fortsatte ”fixarlivet” som innefattade ett eget företagande med bland annat installation av värmepumpar, trädfällning med sin skogstraktor och mycket annat. En period i livet var Sven även lärare på fordonsprogrammet i Strömsund.

Annons

Sven har arbetat med så många olika saker så det är svårt att skriva om allt, men det jag själv vet är att han alltid har ställt upp och hjälpt folk han tyckt om. Han har alltid funnits som en hjälpande hand och varit den person man kunnat ringa när som helst.

Sven har alltid levt efter sin egen klocka, vilket innebar ”det vi inte hinner i dag gör vi en annan dag”. Han har aldrig haft bråttom utan alltid sagt ”coola ner dig, det löser sig", vilket kan ha stört många under åren, men om man tagit honom på rätt vis och för den lugna person han var så har det alltid ”ordnat sig”, som han alltid sa.

2015 träffade Sven kärleken, en långväga kärlek som gick ända från Strand i Strömsund till nordligaste Thailand. Sven reste flertalet gånger till Thailand för att besöka sin käresta. År 2019 fick Sven sin Dontree en solig lördag i Strömsunds kyrka. En lyckad dag som Sven gärna berättade och visade bilder på. Lyckan var total när papperen landade i brevlådan som bevisade att frun skulle få stanna i Sverige efter flera års kämpande.

I två år hann Sven och Dontree leva tillsammans på gården i Strand innan cancern övertog honom.

Annons

Sorgen och saknaden som finns går inte att beskriva, men jag är glad att jag tillsammans med min familj och Svens alla vänner har många fina och roliga minnen att leva vidare på.

Våra hjärtan var inte redo, men dina vingar var.

När våra vingar är redo ses vi igen.

Tack för den underbara extrapappa du var och allt du lärt mig.

Annamarja

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy