Annons

Annons

Insändare
Visst är det elbrist i Sverige

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ställverk.

Bild: Mikael Hellsten

Annons

Bolund (MP) har nekat i sten till att det är elbrist i Sverige. Han bara snackar om att vi måste köpa elbilar, att vindkraftverk är framtiden och att kärnkraften ska avvecklas.

Från Stockholm och ner till Skåne är det katastrofal elbrist och Sverige kör kolkraftverket i Karlshamn för fullt och importerar kolkraft från Danmark och Tyskland, som i sin tur importerar kol och oljeeldad el från Polen, där Kina har stora intressen bland annat. Dessutom ska vi sammankopplas med elnätet i England, där elen är väsentligt mycket dyrare än i Sverige och Norden.

Elen riskerar att bli nästan 100 procent dyrare i Sverige.

Femton stora bolag i Sverige står för en fjärdedel av koldioxidutsläppet. Kalhyggen och torrlagda våtmarker står för lika mycket som all biltrafik Sverige, så därför tycker jag att politikerna ska låta oss fattiga bilister som måste ha bil ska få vara ifred. Men det är ju som vanligt – vi vanliga Svenssons får betala kalaset.

Annons

Det sprängs mitt i Göteborg bland oskyldiga människor, det skjuts över hela Sverige, rånas och förnedras. Skolan är i katastrof, vinster i välfärden skickas till skatteparadis samtidigt som våra gamla sköts dåligt och kastas ut på gatan. Vi svenskar känner oss otryggare än någonsin.

Annons

Hur kan inkompetenta politiker bara få fortsätta hålla på?

Anders Loberg, Östersund

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy