Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Svar från M till S: Ni prioriterade inte välfärden i era kommunbudgetar

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är välkommet att oppositionspartiet Socialdemokraterna vill satsa på äldreomsorgen – det var annat med regeringspartiet Socialdemokraterna som successivt valde att inte prioritera välfärden i sina kommunbudgetar, vilket Alliansen nu genomför med prioriterade satsningar på välfärdsbygget i Östersunds kommun.

S: Satsa på äldreomsorgen i Östersund (12 oktober)

Annons

Vi ser fram emot att se vad lovorden från Socialdemokraterna betyder i ett konkret budgetförslag. 

Vid septembermötet i vård- och omsorgsnämnden röstade S emot ett inriktningsbeslut för en utredning om valfrihet inom hemtjänsten, och har sedan tidigare varit emot allt som stavas Internationella Engelska skolan, det som idag är en av kommunens populäraste grundskolor. Man har alltså på förhand dömt ut valfriheten och vill inte ens medverka till att en utredning om själva frågan tas fram.

Annons

"Välfärdsföretag som gör en vinst kan enbart göra detta för att de är populära och lyckas i sitt uppdrag, annars skulle de bli bortvalda av folket som tidigare valt dem. "

Bild: Arkivbild

Den röda ideologiska tråden från Socialdemokraterna är därmed att gång efter annan motverka reformer och etableringar som grundar sig i att ge mer egenmakt till människor och mindre makt till kommunpolitiker. Välfärdsföretag som gör en vinst kan enbart göra detta för att de är populära och lyckas i sitt uppdrag, annars skulle de bli bortvalda av folket som tidigare valt dem.

Det vore bra om Socialdemokraterna kunde berätta varför de är emot att människor, ung som gammal, ska kunna välja någonting annat utöver den kommunala portföljen? En gång i tiden var partiet trots allt med och banade vägen för mer frihet och fler utövare av välfärdstjänster i Östersunds kommun. Det kollektiva minnet är ibland kort även i ett kollektivistiskt parti.

S får gärna precisera hur valfriheten och nya utövare inom välfärdstjänster har satt välfärden på undantag i Östersund? Sverige sticker ut på många sätt inom rätten att välja inom välfärden, och det är att inte bara bättre bemedlade har den möjligheten. Är det något vi ska ändra på? 

Lise Hjemgaard-Svensson (M) ordförande vård-och omsorgsnämnden

Joel Nordkvist (M) ledamot vård-och omsorgsnämnden

Annons

Annons

Till toppen av sidan