Annons

Annons

Annons

Östersund

Östersundrevyn går upp på scenen igen: ”Vi är så taggade”

Nu laddar revygänget för att spela inför publik igen. Ifjol blev det som bekant digitala föreställningar.

– Vi hoppas verkligen att folk vill komma, säger Mats Hurtig.

Text

Mats Hurtig.

Bild: Stefan Nolervik, Johannes Adolfsson

Annons

Ifjol hade revygänget tänkt ha föreställningar för max 50 personer men när restriktionerna ändrades och publikantalet sänktes till 8 personer fick de tänka om.

Istället för att överge planerna på en revy valde de att sända digitala föreställningar. Även om det var lärorikt så är längtan efter att få stå på scenen igen väldigt stor.

– Det är det som är grejen med revy att få göra det inför en publik. Även om man försöker filma en revy så är det svårt. Det bygger på närkontakten, att man är tillsammans i en salong.

Så här såg det ut när Östersundrevyn gjorde en digital föreställning.

Annons

Mats Hurtig berättar att känts självklart att det skulle kunna bli föreställningar inför en stor publik igen redan i vinter.

Annons

Mats Hurtig hoppas att publiken kommer när Östersundsrevyn återigen kan ställa sig på en scen.

Bild: Stefan Nolervik

– Vi trodde inte att det skulle bli något i år heller. Som det såg ut i somras och en bit i höstas så var det inte givet att man skulle ändra på restriktionerna. Vi blev kanske inte tagna på sängen men nästan.

Vi ska hylla president Ljusberg i någon form. Det känns som självklart

Nu är planeringen igång inför nyårsrevyn och manus ska skrivas. Men det är långt ifrån klart vad som ska serveras till publiken. Däremot finns det en form som måste hållas.

– Det ska vara ett smörgåsbord. Det ska vara sånger som är eftertänksamma och de som är lite roligare och klurigare. Det ska vara fart och fläkt och dans. Lite sketcher och monologer, lite åt buskishållet och så lite andra som är mer eftertänksamma. Det gäller att få ihop en bra blandning för det är det som är revy, säger Mats Hurtig.

Det som känns som självklara ämnen i årets upplaga är hur vi reagerat efter att restriktionerna avvecklades.

– Och att vi ska hylla president Ljusberg i någon form. Det känns som självklart.

Det kan även hända att något nummer som fanns med i den digitala revyn tas med.

Bild: Johannes Adolfsson

Annons

Annons

– Det kan vara något som vi tycker håller och som dessutom vi kan förädla och som blir ännu bättre på scenen.

Det som är helt klart är att premiärdatumet är satt till 5 januari. Spelplatsen är Storsjöteatern. Mats Hurtig räknar med att det blir 20 till 25 föreställningar.

– Vi är så taggade.

Bild: Linda Hedenljung

Revyn har inte fått ett särskilt namn utan fokuserar istället på att det är 20 år sedan första Östersundsrevyn sattes upp.

Ensemblen består av gamla revyrävarna Marit Eriksson, Emilie Zackrisson och Patrik Zackrisson. Men två nya ansikten dyker upp i form av Håkan Borgsten och Fredrik Longueville. 

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan