Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Minnesord: Urban Nätfalk, Östersund

Vår älskade Ubbe tog sitt sista andetag omgiven av familjen den 11 oktober 2021. Ubbe lämnar ett stort tomrum efter sig, inget blir igen som förut…

Annons

Den 28 april 1963 föddes Ubbe i Ludvika. Efter några år i Ludvika flyttade familjen Nätfalk till Arboga och därefter till Östersund, där Ubbe sedan bodde under större delen av sitt liv. Under sina unga år spelade Ubbe fotboll i Ope IF, men det var bandy i ÖBS som kom att bli hans stora intresse.

Efter sin studentexamen på Wargentinskolan 1983 styrde Ubbe kosan mot Stockholm och arbete hos Skanska mellan åren 1985-89. Där fortsatte han även sin bandykarriär i Triangeln med spel i division 1. Ubbe var intresserad av kultur och under tiden i Stockholm passade han på att njuta av det digra kulturutbudet som stod till buds: konserter, museibesök och teater. “Det gäller att passa på”, som Ubbe själv sa.

Annons

År 1989 flyttade Ubbe tillbaka till Östersund och var fortsatt anställd på Skanska fram till 2018. Under sin karriär på Skanska jobbade han bland annat som mättekniker, arbetsledare, produktionsledare och senare med arbetsmiljö och miljöarbete. När han 2019 fick anställning som arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverket var det ett naturligt steg för Ubbe som alltid värnade om allas väl och ve.

Annons

I Jämtland och Östersund trivdes han som fisken i vattnet. Närheten till naturen och fjällen var som en dröm för en friluftsälskare som Ubbe. Bandyspelandet byttes ut mot inlines, långfärdsskridskor och skidor, både på längden och utför. Nästan varje pass avslutades med en värmande stund i bastun. Ingen blev gladare än Ubbe när bastun vid ÖSK öppnades igen efter coronastängningen.

Ubbe var en stor livsnjutare, han lyssnade mycket på rock, spelade trummor och gitarr samt köpte skivor på löpande band. Han var ”fikarnas” fikamästare: alltid en god macka, godbit och minst tre koppar kaffe i samma sittning. Han var också en hängiven supporter på ÖFK:s matcher och en trogen Leksandsupporter sedan födseln.

År 1994 träffade Ubbe sitt livs kärlek Liliane och sedan dess har de varit som ler och långhalm. Kort därefter, 1995 föddes dottern Rebecca, familjens lyckopiller. Ubbes famn var stor och hade gott om plats för sina bonusdöttrar Angelica och Alexandra. Det var Ubbe och hans fyra ”jäntor”. Icke att förglömma är heller Rocky, eller jycken som Ubbe kallade honom, som efter kvällspromenaden oftast återfanns i soffan vid Ubbes sida.

Ubbe var den stabila punkten i våra liv, ställde alltid upp och tog tryggt hand om oss i alla situationer. Det finns ingen som honom, en älskad make, pappa, bror och vän. Han var lojal och vårdade alla sina relationer med mycket kärlek och stor omtanke. Han såg oss alla, familj och vänner. Åh - Ubbe vi kommer alltid att se dig.

WooOoOo, mae råkes som Ubbe brukade säga.

Liliane, Rebecca, Angelica och Alexandra

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy