Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Mycket snack men lite verkstad

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En debattartikel har rubriken ”Centerpartiet står upp för Sveriges landsbygder”. Vår jämtländske riksdagsman Per Åsling är medförfattare till artikeln. Men är detta något att brösta upp sig för?

Jag funderar frågande om jag inte mötts av detta trivsamma budskap tidigare? Jovisst! Ända sedan 1980-talet har det kampanjats, i många olika konstellationer, för ”Hela Sverige ska leva”, och om jag inte är alldeles felunderrättad har C-partiet alltid funnits med i detta sammanhang.

Annons

Annons

Nu stundar valår och kampanjandet inför 2022 har redan startat och då poppar Åsling upp och återvinner detta gamla budskap igen. Men vad har hänt under de gångna 40 åren efter Hela Sverige ska levas födelse?

Nja, det är klart att olika former av bidrag skapat en mängd byalag, hembygdsgrupper, ett antal mathantverkare och på senare år flera mikrobryggerier med mera, men – handen på hjärtat, visst är facit ”mycket snack och bra lite verkstad”? Helt stick i stäv med Åslings löfte när han raggade röster i sin personvalskampanj inför riksdagsvalet 2006 – då skulle minsann Sveriges riksdag omdanas från mycket snack till mycket verkstad.

Jarl Gnäsrot

Riksdagens plenisal.

Bild: TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan