Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Låt oss få betala med kontanter

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nu här det hänt igen. En resenär har uppmanats lämna bussen, då man inte kunde ta betalt med vare sig kontanter eller kontokort.

85-åriga Irene fick inte betala på bussen – blev avslängd (27 oktober)

Annons

Annons

Jag vet hur det känns då jag har samma erfarenhet. Nu vet vi alltså om två personer som avvisats. Man kan undra hur många som skulle kunna berätta ungefär samma sak, men som är tysta.

Ska det vara så här? Vem är ansvarig för detta? Chauffören? Resenären? Knappast. Som jag ser det är det den eller de som har uppdraget att organisera busstrafiken.

Att få till det så att det åtminstone går att betala med kontanter, som ju är lagligt betalningsmedel, kan väl inte vara så svårt? Det gick ju alldeles utmärkt förr.

(Här kan du enkelt skicka in insändare och debattartiklar.)

Vi gamla, som verkligen är i behov av denna service, marginaliseras. Det talas vitt och brett om allas lika värde. Tyvärr tycks det inte gälla oss som inte kan med det här med appar och smarta telefoner. Vi måste erbjudas lösningar som vi kan klara av. Ni som styr och ställer ni gör verkligen inte ert jobb.

Ja, ja, det är inte lika lätt att råna om det inte finns några pengar. Det är ett av argumenten. Det är verkligen att böja sig och falla undan för ondskan och tvinga oss gamlingar att betala för rädslan och med den undfallenheten. Villkorslös kapitulation är vad det är.

Annons

Varför inte göra en studieresa till Israel? Där går det alldeles utmärkt med kontanter på buss. Vad gäller tåg löser man biljett i kassa innan man går på. Med kontanter!

Börje Forsberg i Huså

Stadsbuss i Östersund.

Bild: Håkan Luthman

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan