Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Kan jag också få hjälp av kommunen med mitt lån?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jämtkraft Arena, ÖFK:s hemmaplan.

Annons

ÖFK verkar vara kommunens gullunge och därför bestämmer våra politiker att jag och alla kommuninvånare ska efterskänka en skuld till ÖFK. Jag som kommuninvånare tvingas därmed att skänka pengar till en klubb som jag inte tycker ingår i uppdraget för kommunen.

ÖFK slipper skuld på 150 000 kronor – kommunen vill stryka avgift (7 november)

Annons

Annons

Är det inte bättre att satsa skattepengarna på vård, skola och omsorg, eller ger det inte samma känsla av ”häftighet” hos dem som bestämmer?

Hur kan det komma sig att kommunens politiker kan slänga ut pengar på en massa kringverksamhet som om det vore deras egna privata medel? Jag som privatperson i kommunen har också lån, är kommunen redo att hjälpa mig och alla andra skattebetalare i kommunen, eller är det skillnad på oss enskilda i kommunen och ÖFK vad gäller prioritet?

Är det överhuvudtaget lagligt att ta pengar från oss skattebetalare bara för att politikerna ”känner för det”?

Mitt tips till politikerna är att bli mindre sensationslystna och istället satsa skattepengarna på något som ingår i kommunens direkta ansvarsområde typ skola, vård, omsorg, gator etcetera. Privata fotbollsklubbar ska väl ändå inte vara kommunens uppdrag?

Ifrågasättande kommuninvånare

(Här kan du enkelt skicka in insändare och debattartiklar.)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy