Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Insändare
Varför informerar inte ÖFK öppet om hur läget ser ut?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

ÖFK:s Ahmed Awad deppar efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och Östersund den 30 oktober.

Bild: Per Hansson

Annons

ÖFK har blivit degraderade ifrån allsvenskan i fotboll. Det första man gör är att publicera en bild om att ”vi ska tillbaka”, det är i princip också det enda man kommunicerar via sina medier – förutom en kort intervju med sportchefen. En vecka senare lägger man ut vad man ”vet”.

Men vad man vet säger ingenting till oss medlemmar. Det går rykten om ekonomin, men det enda vi vet är att det på medlemsmötet var ett litet underskott – det fanns ingen prognos. Det var ansträngt men inte kris.

Utslagna ur allsvenskan – snabba mål i bägge halvlekarna sänkte ÖFK i Varberg (30 oktober)

Annons

Bra så, men ändock hamnar man vecka in och vecka ut i Justitia. Ändå verkar det inte vara på agendan att kalla till informationsmöte eller medlemsmöte där man kan informera om läget.

Annons

Öppenhet och transparens utlovades av styrelsen, varför kallar man då inte till ett möte där öppna frågor får ställas? Det är trots allt en degradering som skett, inte att man förlorat en match.

Vill man inte bygga engagemang? Vill man inte låta medlemmarna vädra sina åsikter annat än på sociala medier? Det är inte ett framgångsrikt recept...

Apropå sociala medier så borde man kanske se över sina ledamöters policy, oaktat vad man tycker om Daniel Kindberg bör man inte som styrelseledamot på sociala medier sent en torsdag kväll skriva skällsord, det inger inget förtroende – förtroende inges inte heller att klubben eller resterande styrelseledamöter inte tar avstånd ifrån det beteendet. Det främjar varken sammanhållningen eller inger förtroende.

Det är ju dock ett återkommande problem, styrelserabatterna har man ju till exempel fortfarande inte avhandlat.

Det bästa vore väl om man fokuserar på hur man ska ta laget tillbaka till allsvenskan istället för att konstant skylla på hur publiken sviker, på transferförbud, på skador eller andra saker. Det finns ett ordspråk som är ganska talande: ”Kom ihåg att den som pekar ett finger mot andra, så pekar tre av dina fingrar tillbaka på dig själv”.

Det är många som vill hjälpa ÖFK, men att inte öppet informera om hur läget ser ut eller hur planen framåt ser ut gör det svårt att veta hur man ska hjälpa. Så snälla styrelse, varför inte öppna upp om läget och fråga om hjälp om det är vad som behövs. Utifrån sett så ser man det ganska tydligt – tycker inte ni också det?

ÖFK-fanatiker

(Här kan du enkelt skicka in insändare och debattartiklar.)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy