Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Insändare
Bisarr tanke att skattebetalarna ska ta ansvar för ÖFK

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

ÖFK på träning.

Bild: Elin Turpeinen

Annons

Nä, Thord Eric, nu är du ute i det blå.

Rådet till kommunen – stryk ÖFK:s skuld: ”Behövs i svårt ekonomiskt läge” (4 november)

Jag håller med i sak. Det är knappast uteslutet att ÖFK, med 14 miljoner i skatteskulder och hyresskulder på drygt 2 miljoner till Östersunds kommun (det finns säkert fler surdegar i fotbollsbagaget), balanserar på slak lina mot konkurs.

Annons

Annons

För kommunen är detta ett nollsummespel. Att i strid mot kommunallagen stryka ett streck över ÖFK-skulden eller invänta en konkurs ger exakt samma resultat – 0 kronor.

Det är naturligtvis inte en kommunal uppgift att hålla idrottsklubbar under armarna. Varje förening, organisation eller mänsklig varelse måste lära sig att rätta munnen efter matsäcken – lever man över sina inkomster och tillgångar slutar det bara på ett sätt.

Nu har bevars Välfärdssverige uppfunnit något som benämns skuldsanering, men jag har svårt tro att ÖFK har någon chans att komma i fråga.

Utsikterna för den tidigare så guldkantade fotbollsklubben kan nog målas i svart (och rött), men ett tips: Nyemission med företrädesrätt för de rättrogna som redan sitter på dessa ”värdepapper”. Bara tanken att skattebetalarna ska ta ansvar för ÖFK:s vidlyftiga affärer är bisarr.

Jarl Gnäsrot

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy