Annons

Annons

Annons

Fotboll

Östersundslag hotas av nedflyttning – jagar nytt kontrakt i livesänt möte

IFK Östersund strax ovanför strecket tar emot tabelltrean Bodens BK.
Den viktiga matchen livesänds av Sporten och kan komma att bli en nyckel för att säkra kontraktet i division 2.
Vid förlust riskerar laget att degraderas till division 3.

Text: 

IFK Östersunds båda lag livesänds av Sporten på lördagen. Lagen kan, om det vill sig illa, komma att mötas i seriespel nästa säsong.

Bild: Sanna Svanebo, Sebastian Nilsson

Annons

Satsningen på livesänd fotboll fortsätter hela vägen in i kaklet. Nu, i mitten på november är säsongen i sin linda men matcherna fortsätter att vara viktiga för många av Östersundslagen.

Två matcher sänds på våra sajter under lördagen. Det handlar om IFK Östersund i division 2 Norrland och IFK Östersund Ungdom i division 3 mellersta Norrland.

För IFK Östersunds division 2-lag, som plötsligt är nedflyttningshotade, återstår två matcher av säsongen. Laget har en match mer spelad än sina bottenkonkurrenter men innehar i skrivande stund en elfteplats. Det betyder att laget just nu är på säker mark.

IFK Östersunds möte med IFK Östersund Ungdom i DM-finalen tidigare den här säsongen. Båda lagens matcher på lördag livesänds av Sporten.

Bild: Sebastian Nilsson

Annons

Annons

Division 2 Norrland.

På grund av förlusten mot Bergnäsets AIK senast har divison 2-laget nu dragits in i bottenstriden. IFK Östersund möter Boden i en livesänd rysare på lördagen, med sändningsstart 12.50. Den matchen kan bli avgörande för om det blir spel i tvåan eller trean kommande säsong

Som bonus livesänder Sporten även matchen med IFK Östersund Ungdom som möter Köpmanholmen-Bjästa från Örnsköldsvik i division 3 mellersta Norrland. IFK Östersund Ungdom har platsen säkrad i trean, och egentligen inget att spela för. Men motståndarna KB65 kan säkra kontraktet i division 3 vid seger.

Om storebror IFK Östersund degraderas kan det bli IFK-derby i Östersund kommande säsong i division 3. En serie även Frösö IF ser ut att degraderas till. Där krävs en mirakulös avslutning och tre raka segrar för att ta sig förbi strecket – om ens det räcker.

Lördagens livesända matcher:

13.00 IFK Östersund – Boden

16.00 IFK Östersund Ungdom – Köpmanholmen-Bjästa FF

IFK Östersund är inblandade i bottenstriden av division 2 Norrland. Lördagens match mot Boden livesänds av Sporten med sändningsstart 12.50.

Bild: Sanna Svanebo

Annons

För att se sändningarna behöver du först bli kund hos ÖP, här eller LTZ, här. Du som redan är prenumerant har tillgång till matcherna utan extra kostnad.

För bäst användarupplevelse rekommenderas apple-tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. Tack vare vår nya publiceringsplattform fungerar nu även chromecast och Apple Airplay i apparna.

Det går givetvis även att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via sin dator. På vår sajt kommer helgens matcher, och alla övriga matcher finnas kvar och tillgängliggöras som repriser.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan