Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bräcke

Insändare
Ledningen struntar i beslutet att inte lägga ned Furugränd

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det särskilda boendet Furugränd.

Bild: Maria af Sandeberg

Annons

I Bräcke kommun struntar den politiska ledningen i beslut fattade i kommunfullmäktige. Beslutet om att inte lägga ner Furugränd togs 21 april.

Därefter fortsatte den politiska ledningen med att arbeta för en nedläggning av Furugränd, helt emot beslutet i kommunfullmäktige.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

De införde politisk styrning för placering av personer på särskilt boende, och i de riktlinjerna skulle Gellinergården fyllas upp först, därefter Gimsätra och Tallgläntan. Inga med demensdiagnoser skulle hänvisas till Furugränd, utan Furugränd ska läggas ner till varje pris. De kallar inte det intagningsstopp, men vem som helst förstår att det är ett intagningsstopp.

Nu lägger de återigen samma förslag om att lägga ner Furugränd, och menar att de sparar 5,5 miljoner kronor på en nedläggning. Det ska inte sägas upp någon personal, utan de ska omplaceras.

Lokalen ägs av Bräcke kommun. Då kan man faktiskt undra hur de räknar för att spara 5,5 miljoner?

Lokalen kommer att stå tom, och för att inte förstöra lokalen bör den underhållsvärmas. Bräcke kommun får då ännu en tom lokal som kostar skattepengar.

När Bergsvägen i Pilgrimstad lades ner användes samma argument, och varken lokalen eller personal avyttrades. Och enligt SKR:s genomlysning sparades inga pengar den gången, det var faktiskt så att det blev en förlustaffär för Bräcke kommun.

Nu ska S och M i Bräcke kommun göra på samma sätt, och de tror fortfarande att de sparar 5,5 miljoner.

Och inte nog med det, de visar inte hänsyn till ett demokratiskt fattat beslut om att Furugränd skall vara kvar.

Man kan fråga sig hur många gånger ska det röstas? Är det tills det röstas rätt? I så fall är vi inte långt bort från diktaturer likt Kina, Ryssland och Afghanistan.

Annons

Det bästa är att de ledande politiker som fortsatt med nedläggningen av Furugränd mot ett demokratiskt fattat beslut i kommunfullmäktige genast ställer sina platser till förfogande.

Christer Olsson, Jämtlands Väl Bräcke

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy