Annons

Annons

Annons

Annons

Vigge

Lilian Danielsson, Vigge

Farmor, min fina farmor. I dag den 22 oktober var sista gången vi fick säga hejdå till henne. Det var med stor sorg vi lade våra röda rosor på hennes kista och tog farväl.

Hon var mycket för många, det var först nu mot slutet jag började inse det, vart jag än gick så visste folk vem hon var och de hade bara gott att säga om henne! Hon kommer alltid vara min farmor, den goa, snälla, fantastiska människa hon var!

Annons

Annons

Farmor hade alltid ett kakfat att bjuda på, antingen till fika eller som efterrätt så länge man hade ätit upp maten, och lite till. Hon bakade ofta med mig, lät mig vara med, men så fort det kom till att skära med något vasst så tog hon över eller gav mig en matkniv, oavsett om jag var 7 eller 12 år.

Tack vare henne fick jag mitt intresse för att baka, jag ska föra henne vidare genom hennes recept och goda kakor, de kommer självklart aldrig bli lika goda som när hon gjorde dem, men de kommer att leva kvar. Enda skillnaden är att jag i dag skär saker själv med en riktig kniv, men utan farmor.

Farmor, kära, älskade farmor, det finns ingen snällare människa, hon hade inget ont att säga om någon och hon gav de bästa kramarna. Jag älskar henne och kommer alltid att älska henne!

Sov gott nu! Och hälsa farfar och alla där uppe!

Matilda

Annons

Annons

Till toppen av sidan