Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Insändare
Det är dags för ÖFK att betala notan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Mathias Rasteby vandrar över Jämtkraft Arena.

Bild: Elin Turpeinen

Annons

Nej herr Rasteby, det är nog nu!

Rasteby öppnar upp om ÖFK:s ekonomiska läge – tio miljoner måste fram till årsskiftet (10 november)

ÖFK är ett lag som vi nu vet är uppbyggt med en ekonomi som ifrågasatts och blivit rättssak. Under åren har miljoner tillförts på diverse diffusa sätt, miljoner som föreningen har bränt utan att det funnits en ekonomiskt kunnig person satt att hantera kapitalet. Hur kan detta ha fått fortsatt i en förening som anser sig vara rustad att spela med de stora lagen?

Annons

Gång efter annan har ni vädjat om uppskov med skatter och hyror – nu senast hyra gällande klubblokal. Ett uppskov innebär att skulderna ändå måste betalas, eller räknar ni med att skattebetalare ska stå för det?

Annons

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Jag vill inte att en enda krona av min skatt ska täcka er självförvållade situation. ÖFK står nu för något man inte vill bli förknippad med; ekonomiska tveksamheter, dålig sportmannaanda (vid förluster har allt från rasistkort till domarkritik använts) och en grundinställning att nu måste stat, kommun och andra instanser hjälpa oss ur detta. Varför då?

Rannsaka er själva en gång för alla så kommer ni fram till varför ni är där ni är idag. Sitt inte och gnäll och begär att andra ska lösa era problem.

”[...] folk i Östersund fortsatt vill se oss som ett elitlag. För det är vi. Just det här känns lite bortglömt”, säger du – ja vad kan det bero på? Hur har laget presterat detta år tycker du? Att vara ett elitlag i Superettan kräver också kapital – hur löser ni det? Genom att sälja strumpor eller kakor som ett pojklag?

Nä, det är dags att komma ner på jorden nu, avsluta de livsuppehållande åtgärderna, och inse att ni varken har ekonomi eller ett lag som håller för fortsatt spel.

Skulderna lär väl både Skatteverket, kommunen och hyresvärd få se sig i stjärnorna efter! De innebär att skattebetalare (staten och kommunen är vi) får stå för notan ändå efter denna osannolikt dåligt skötta härva. Ni har under alla år tillåtits, av ledande i kommunen, att glida runt på räkmackor – nu är det dags att göra rätt för sig och betala notan, herr Rasteby!

Albertina

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy