Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hammerdal

Carl-Erik Sahlberg, Marangu, Tanzania

Annons

Prästen och teologen Carl-Erik Sahlberg har avlidit i en ålder av 76 år.

Han var född i Hammerdal och växte upp i Hedeviken och flyttade sedan med mor och bror till Svenstavik. Han tog studentexamen 1966 i Östersund. Efter två års studier i Uppsala, blev han en av de då yngsta prästerna i Svenska kyrkan. Han prästvigdes 1968 och hade tjänst som kyrkoadjunkt i Storsjö Kapell 1968-1973 och fortsatte sedan som kyrkoherde i Alsen innan han återupptog teologistudierna.

Annons

Annons

Följande minnesord är skrivet av S:ta Claras direktör:

Vår älskade Carl-Erik Sahlberg har denna morgon fått flytta hem till himlen.

”Tro det inte. Nej, tro det inte, sa Carl-Erik. Tro inte att jag är död när du läser det – för då lever jag som aldrig förr.”

Carl-Erik Sahlberg, den som i modern tid har gjort mest för Stockholms fattiga, har gått hem till himlen. Med ledorden ”det bästa framför” har hans sikte alltid legat där och nu är han framme.

Vi ser med stor tacksamhet tillbaka på tiden då Carl-Erik var domkyrkokomminister 1989-2009 och direktor 2009-2012 i S:ta Clara kyrka, och sedan dess varit hemma hos oss i kyrkan många gånger. Hans arv av bön och diakoni, generositet och ett öppet hem, barmhärtighet och nåd skall vi ära genom att ge det vidare som aldrig förr.

Teologi blev te och logi genom Carl-Eriks livsgärning. Hans humor och tjugolappar, grillade kycklingar och bullar har levererats i så stark glädje att kyrkan nått ut genom att gå ut. I tron på sin Herre Jesus gick han den extra milen för sin nästa – jag kommer ihåg när jag ofta tänkte ”säg nej nu Carl-Erik” och han istället la sin arm om sin nästa och sa ”vi kommer att gå långt du och jag”.

”Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör.” Johannesevangeliet 11:25.‬

Gud med oss, det bästa framför.

Mats Nyholm

med hela S:ta Clara kyrka den 17 november 2021

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy