Annons

Annons

Annons

Vildhussgalan

Sockerbagare, skoterföretagare och eldsjälar: De prisades på årets Vildhussgala

På lördagskvällen firades Ragunda kommuns företagarfest Vildhussgalan på Höggården i Höglunda.

Text

Annika Lindström, Elin Edvardsson och Åsa Nilsson prisades på årets Vildhussgala i Ragunda kommun.

Bild: Johan Axelsson, Karin G Jonsson

Annons

Efter att förra höstens företagargala i Ragunda firades i mindre och corona-säkrad digital version var det åter dags för en lite större fest. På Höggården i Höglunda korades vinnare av olika dess slag.

Det åtråvärda priset Årets Vildhuss tilldelades Hammarstrandsbon Åsa Nilsson för hennes insatser i bland annat föreningslivet.

Motiveringen löd: ”Med sitt stora och breda föreningsengagemang och känslan för sina medmänniskor visar årets Vildhuss att det går att gräva där man står och skapa intresse och engagemang, oavsett om det är att lägga pussel, praktiskt bygga för föreningen eller ta med fler på vandringar för en god sak. Personen är också en god ambassadör för sin hembygd och har genom sitt driv skapat en rad nya evenemang som har varit till glädje och nytta för många.”

Annons

Förra året fick tidigare S-kommunalrådet och nuvarande chefen för Hela Sverige ska leva, Terese Bengard, titeln årets Vildhuss. Också rekorings-startaren och mathantverkaren Stina Dahlquist, Allt för byn-ensemblen, tv-skaparen Dick Bewarp och fotbollstränaren Stefan Wiklund har tidigare blivit Årets vildhuss.

Annons

Åsa Nilsson blev årets Vildhuss 2021. Tidigare har hon också uppmärksammats för sitt arbete med att skapa en lekkyrka som efterliknar Ragunda kyrka i Pålgård.

Bild: Johan Axelsson

Årets företagare, som delades ut av föreningen Företagarna, blev Carola Nilsson på Hotell Hammarstrand. Hon arbetade tidigare på hotellet och valde 2016 att köpa verksamheten och utveckla den. Det prisas hon nu för: ”Carola har aktivt sedan dess arbetat med att utveckla hotellet och göra hotellet till den naturliga mötesplatsen i Norrlands inland. Flexibilitet, service och uthållighet i kombination med ett aktivt hållbarhetsarbete kännetecknar Carola och hennes personal vilket även bevittnas av hotellets gäster och kommunens innevånare som löpande återkommer” löd motiveringen.

Carola Nilsson blev årets företagare i Ragunda kommun, utsedd av föreningen Företagarna.

Bild: Marcus Berglund

Lena Sirkka fick 2021 års guldstjärna serviceperson för sin insats som bland annat sitt engagemang inom den ideella sektorn och integreringen av nyanlända invånare.

Annika Lindström driver Erik Holmgren co tillsammans med sina söner Emil och Erik Näslund.

Bild: Karin G Jonsson

Priset för årets guldstjärna för ett företag eller arbetsgrupp i Ragunda plockade Annika Lindström och sönerna Emil och Erik Näslund hem. De driver skoter-, motor- och verkstadsföretaget Erik Holmgren AB i Stugun.

Annons

Annons

Elin Edvardsson från Näset, bakar tårtor och arrangerar evenemang på "Fredriks gård".

Bild: Karin G Jonsson

28-åriga Elin Edvardsson, som sade upp sig från sin anställning i vintras för att satsa på sitt företag "Elins tårtor och annat sött", fick pris som årets unga företagare. Hon har på "Fredriks gård" i hembyn Näset, Ragunda, bjudit in till evenemang som sommarcafé och afternoon tea-fika.

Lars Blixt har med projektet "husinventering" sett över vilka tomma hus som finns i bygden.

Bild: Karin G Jonsson

På galan uppmärksammade gala-arrangörerna Stuguns företagarförening också Lars Blixt, Borgvattnet, för hans arbete med att inventera tomma hus i bygden.

Fakta

Pristagare Vildhussgalan 2021

Årets Vildhuss: Åsa Nilsson (priset delas ut av Ragunda kommun)

Årets företagare: Carola Nilsson, Hotell Hammarstrand (priset delas ut av föreningen Företagarna)

Årets Guldstjärna serviceperson: Lena Sirkka, frivilligsamordnare (priset delas ut av Ragunda kommun i samverkan med Länsstyrelsen, MittMedia, Hallströms, Sparbanksstiftelsen i Jämtlands län och Jämtland Härjedalen turism)

Årets Guldstjärna företag/arbetsgrupp: Familjen Lindström/Näslund på Erik Holmgren AB (priset delas ut av Ragunda kommun i samverkan med Länsstyrelsen, MittMedia, Hallströms, Sparbanksstiftelsen i Jämtlands län och Jämtland Härjedalen turism)

Årets Unga företagare: Elin Edvardsson (priset delas ut av Ragunda kommun)

Annons

Annons

De senaste fyra årens vinnare:

Vinnare Vildhussgalan 2020

Vinnare Vildhussgalan 2019

Vinnare Vildhussgalan 2018

Vinnare Vildhussgalan 2017

Läs mer om 2020 års vildhussgala: Dansare, glesbygdskämpe och mathantverkare prisades på Vildhussgalan: ”Finare än att få Nobels fredspris”

Läs mer om 2019 års vildhussgala: Från naturkatastrof till matkamp – Stina Dahlquist blev årets vildhuss: Här är alla vinnare på Hammarstrands företagargala

Läs om 2019 års ”Årets företagare”: Banken trodde inte på Fredriks idé – nu är han årets företagare: "Man måste hjälpa varandra"

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan