Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Äldre diskrimineras inte i kollektivtrafiken

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

PRO genom Elsy Sandbom påstår att äldre diskrimineras i kollektivtrafiken. Hon anser att man ”försvårar bussåkandet för äldre” och ”exkluderar stora grupper från att åka kollektivt”. Hon påstår att äldre inte kan använda kontanter och bankkort.

PRO: Äldre ska inte diskrimineras i kollektivtrafiken! (18 november)

Annons

Annons

Vad gäller bankkort så kan alla använda sådant. Undantaget gällde alla resenärer under pandemin, inte bara äldre.

Man är även skyldig att ta reda på vilka betalningsmedel som är giltiga på bussen. Det klarar även pensionärer. Telefonnummer till bussterminalen finns, och man kan även besöka den. Dyr smartphone med app behövs inte, alternativ finns ju.

Självklart kan ingen få varor gratis i kontantlösa butiker, likaså kan ju ingen få åka buss gratis i kontantlösa bussar.

Det var många år sedan kontantlöst resande infördes. Det är bra för förarnas säkerhet samt underlättar på många sätt för de resande. Ett fåtal resande reagerar på att det är kontantlöst , så påståendet att man ”försvårar bussåkandet för äldre” och ”exkluderar stora grupper”, stämmer helt enkelt inte.

Kontantfritt vid bussresande har kommit för att stanna. Jag vill påstå att Elsy Sandbom gör en höna av en fjäder när hon kräver förändring i kollektivtrafiken, för äldre har faktiskt goda möjligheter att både åka buss och betala för resan på ett smidigt och enkelt sätt.

Vi välkomnar alla resenärer, även de äldre.

Bo Westin, bussförare

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan