Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Helt huvudlöst att plocka bort en välfungerande och uppskattad chef

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Nu har regionledningen återigen gjort sig av med en kompetent och omtyckt chef med lokal förankring. Mia Ajax har jobbat sig upp från golv till områdeschef och känner regionens styrkor och svagheter. Att hitta en lämplig ersättare kommer att ta tid och kosta både i pengar och förlorad styrfart för medicinkliniken.

Regelbrott när covidpersonal fick åka på planeringsdagar i Åre – nu sparkas chefen: ”Svårt att förstå” (23 november)

Annons

Annons

De utmaningar som regionen står inför, med brist på personal som det mest uppenbara hotet mot Jämtland Härjedalens sjukvård, kräver fungerande ledare på alla nivåer.

Regionen står dessutom inför en fjärde coronavåg och har redan utmattade anställda och brist på personal. Att i det läget plocka bort en chef som är välfungerande och uppskattad av personalen för något som rimligen borde kunna lösas genom ett samtal mellan berörda är helt huvudlöst.

Men antagligen är inte syftet att behålla kompetent personal och arbeta för god sjukvård utan att statuera exempel för att få en stab av nickedockor. När nuvarande sjukvårdsledning tillsattes förstod man att ett stålbad var att vänta för att få rätsida på regionens kärvande ekonomi. Men att man från ledningens sida skulle ge sig på även det som fungerade väl, låg inte i korten.

Det som ändå inger visst hopp för framtiden är att det är regionval nästa år.

Andreas Asklund, Frösön

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy