Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Mycket att njuta av i vår lilla stad

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En butik behöver kunder och Östersunds stadskärna behöver dig.

Nu väntar en trevlig invigning denna vecka. Ljusfest, drive in-bio, julgran, sing along till livemusik – VM-hjältarna i längdskidor och skidskytte hyllas också, men framför allt får vi möta våra duktiga skidskyttar i en hel vecka på en av världens bästa skidarenor.

Nu gäller det att för oss att fylla läktarna och vissa omvärlden att Östersund finns på världskartan.

Annons

Annons

Den 3-5 december är det Jamtli julmarknad med lokala hantverkare och matproducenter. Den trevliga atmosfären på Jamtli är av stor betydelse för vår stad och alla besökande.

Som avslutning på alla positiva händelser blir det en dansbandsfest 7–11 december med legendarerna Vikingarna och Lasse Stefans.

Allt detta kan vi njuta av i vår lilla stad, vår stad där gator och gränder ramar in husens fasader genom liv och varm samvaro. Drygt 5 500 arbetar i stadskärnan, och vi är många som älskar att slinka in till mysiga affärer och restauranger är vi känner oss hemma.

Vi har ett arv från tidigare generationer att förvalta och pietetsfullt bevara till våra barn och kommande generationer. En stad är en av de mest komplexa i arkitekturens skapelser, så låt oss hjälpas åt att sätta människan i förgrunden.

Det är en mycket trevlig avslutning på 2021 som Destination Östersund nu bjuder in till.

Sture Björk

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan